08 Ocak 2021 05:28

İzmirli öğrenciler: Boğaziçi'nin mücadelesi umutlarımızı tazeledi

İzmir'de okuyan üniversite öğrencileri, Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin mücadelesinin umutlarını tazelediğini belirterek atanmış değil seçilmiş rektör istediklerini söylediler.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

İzmir'de okuyan üniversite öğrencileri, Boğaziçi Üniversitesine atanan "kayyum rektör" Melih Bulu’ya karşı süren eylemlerin umutlarını tazelediğini söyledi. Atanmış değil seçilmiş rektör istediklerini belirten üniversiteliler, mücadelenin önemini vurguladı.

"BİLİME SAHİP ÇIKMALIYIZ"

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi 2. sınıf öğrencisi, Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin haklı eyleminin diğer gençler için de cesaret verici olduğunu belirterek “Hakkımızı savunmalı, demokrasi, adalet ve bilime sahip çıkmalıyız” dedi.

Rektörlerin atama yoluyla geldiği üniversitelerde özerklikten ve demokrasiden bahsedilemeyeceğini dile getiren DEÜ öğrencisi, “Akademiye liyakatsiz, bunun da ötesinde seçilmemiş, partilileri atamak eğitimimizi oldukça geriye götürmüş ve hâlâ da götürmektedir. Bu hem bir nesli yok etmek hem de ülkemizin, insanımızın geleceğine ihanet etmektir” diye konuştu.

Demokrasi Üniversitesi İnşaat bölümü 4. sınıf öğrencisi ise Boğaziçi’nde yaşananların sadece üniversitelerin değil ülkenin içinde bulunduğu liyakatsiz durumu gözler önüne serdiğine dikkat çekerek “Boğaziçili öğrencilerin mücadelesini destekliyorum” dedi.

"ÜNİVERSİTELERİN TEMEL TAŞI ÖĞRENCİLERDİR"

DEÜ Tıp Fakültesi 3. sınıf öğrencisi de Boğaziçi öğrencilerinin kayyum rektörü kabul etmeyerek kendilerinin hiçe sayılamayacağını gösterdiğini söyledi. Öğrenci, “Diğer taraftan da üniversitelerin temel taşının öğrenci olduğunu tekrar ortaya koydular. Üniversiteler özerklikten uzaklaştıkça üretme becerilerini de kaybeder” diye konuştu.

Hükümetin belediyelere atadığı kayyumlarla üniversitelerde yaptığı arasında fark olmadığını dile getiren DEÜ İnşaat Bölünü 3. sınıf öğrencisi, “Atama yoluyla geldikleri için seçilip seçilememe gibi korkuları yok. İstisnasız hepsi iktidar yanlısı oluyor” dedi.

"KELEPÇEYLE ÜNİVERSİTE KAPATILAMAZ"

Ege Üniversitesi Öğrencisi Melisa ise üniversitelerde düşünce özgürlüğünü savunan rektörler olması gerektiğini belirterek, “Polis kelepçeleriyle kapatılan üniversite kapıları ‘Düşüncelerinizi önemsemiyoruz’ demenin açık bir göstergesidir” dedi.  Melisa, üniversitenin öğrencilere kapatılmasının kabul edilemez olduğunu söyledi.

DEÜ Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümü öğrencisi de atanan rektörlerin başta topluluk faaliyetleri olmak üzere üniversitelere darbe vurduğununun DEÜ’de de görüldüğüne işaret etti. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kafe işletmecilerinin isyanı: Çayı paketleyip mi satalım?

SONRAKİ HABER

Samsun’da görev yapan Dr. Necati Emirhan Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa