08 Ocak 2021 15:29

İngiltere Yüksek Öğrenim Çalışanları Sendikasından Boğaziçi öğrencilerine destek

İngiltere Yüksek Öğrenim Çalışanları Sendikası (UCU), Boğaziçi Üniversitesi’nin akademik-idari personeli ve öğrencileri ile dayanışma içinde olduklarını belirtti.

Fotoğraf: Zeynep Burçe Gümüşlü

Paylaş

Özden DİNÇ
Londra

İngiltere Yüksek Öğrenim Çalışanları Sendikası (UCU) Evrensel’e yaptığı açıklamada, Boğaziçi Üniversitesi’nin akademik-idari personeli ve öğrencileri ile dayanışma içinde olduklarını belirtti.

Boğaziçi Üniversitesi’nde son yaşanan olaylardan endişe duyduklarını belirten UCU’nun açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Üniversite’ye 1 Ocak 2021 tarihinde Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile yeni bir rektör atanmıştır. Rektör olarak atanan Profesör Melih Bulu’nun Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın iktidardaki Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) ile yakın ilişkileri bulunmaktadır ve ayrıca kendisi Boğaziçi Üniversitesi’nin akademik camiasından değildir.

Boğaziçi Üniversitesi’nin bileşenleri, söz konusu kararı akademik özgürlüklere ve üniversitenin özerkliğine yönelik bir saldırı olduğunu belirterek sert biçimde eleştirmişlerdir. Bahse konu Rektör atama kararını protesto eden bazı öğrenciler polis tarafından gözaltına alınmıştır.

UCU, demokratik haklarını kullanarak protesto gösterisi yapan öğrencilerin hepsinin bir an evvel serbest bırakılması çağrısı yapmaktadır.

UCU, Boğaziçi Üniversitesi bileşenlerinin akademik özgürlükleri, üniversitenin özerkliğini ve demokrasiyi savunmak için verdikleri mücadele ile dayanışma içerisindedir.”

"DAYANIŞMA İÇİNDE OLACAĞIZ"

Sendikanın Genel Sekreteri akademisyen Jo Grady, Twitter hesabından yaptığı bir paylaşımla da Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine destek mesajı verdi.

Dr. Grady Boğaziçi Üniversitesi’nde yaşananları konu alan Guardian gazetesinin bir haberini eklediği iletisinde “Akademik özgürlüklerin ihlal edilmesini ve demokrasinin temellerinin zayıflatılmasını” protesto eden herkesle dayanışma içerisinde olduklarını belirtti.

Sendikanın Oxford şubesinin resmi Twitter hesabından yapılan benzer bir dayanışma çağrısı da sosyal medyada büyük ses getirdi.

ÖNCEKİ HABER

AB, BioNTech ile Pfizer'in Kovid-19 aşısından 300 milyon doz daha alacak

SONRAKİ HABER

Almanya’da işçilerin yüzde 71’i gelecek korkusu yaşıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa