10 Ocak 2021 07:02

Tüm BelSen Denizli Şubesi: Gerçek gazetecilerin günü kutlu olsun

Tüm Bel Sen Denizli Şube Başkanı Serkan Deniz Özkan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada "İyi ki varsınız. Basınımız ve başınız öne eğilmesin" dedi.

Tüm BelSen Denizli Şubesi: Gerçek gazetecilerin günü kutlu olsun

Fotoğraf: Pixabay

Tüm Bel Sen Denizli Şube Başkanı Serkan Deniz Özkan, sendika adına yaptığı açıklamayla basın emekçilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı.

Özkan açıklamasında gazetecilere yönelik baskılara dikkat çekerek, "Ülkemizde çalışmaya çalışan ve gerçekten gazetecilik yapmak isteyen gazetecilerin bir kısmının yaptığı haberler nedeniyle cezaevinde olduğu, bir kısmının açılan ceza davalarıyla uğraştığı bir kısmının da canına kastedildiği bilinciyle kutlamaya çalışıyoruz bugünü" ifadelerini kullandı.

Özkan, "Özgürlüğün olmadığı yerde en zorudur doğru ve korkusuz haber yapmak, halkın haber alma özgürlüğünü savunmak... Ülkemizde çalışabilen ve habercilik yapmaya uğraşan gerçek gazetecilerin Çalışan Gazeteciler Gününü Musa Anter, Metin Göktepe, Uğur Mumcu ve halkın haber alma özgürlüğü uğruna katledilen sürgünlere yollanan hapislere tıkılan nicelerinin şahsında kutluyor; önlerinde saygıyla eğiliyorum. İyi ki varsınız. Basınımız ve başınız öne eğilmesin" dedi. (Denizli/EVRENSEL)

Evrensel'i Takip Et