10 Ocak 2021 08:13

Eğitim Sen, ihraç edilen Akyol ve Günsan için Milli Eğitimle görüştü 

Eğitim Sen, halen görevine iade edilmeyen üyeleri İsmet Akyol ve Gökhan Taner Günsan’la ilgili Çaycuma ve Zonguldak Milli Eğitim Müdürleri ile görüştü.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

OHAL Komisyonu Başkanı Salih Tanrıkulu’nun “Delil bulanamayan KHK’liler için kurumlarından görüş istenecek ve o doğrultuda görevlerine iade edilip edilmeyeceğine karar verilecek” şeklindeki ifadesi sonrası harekete geçen Eğitim Sen, halen görevine iade edilmeyen üyeleri İsmet Akyol ve Gökhan Taner Günsan’la ilgili Çaycuma ve Zonguldak Milli Eğitim Müdürleri ile görüştü.

OHAL İncelemeleri Komisyonu Başkanı Salih Tanrıkulu’nun kendisiyle görüşen CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca’ya kamuda çalışmaktayken OHAL kararnamesi ile görevinden ihraç edilen ve halen dosyaları üzerinde incelemeleri devam eden kişilerle ilgili, “Haklarında hiçbir delil bulunmazsa kurum görüşü istenecek ve o görüş esas kabul edilerek iade edilip edilmeyeceklerine kararı verilecek” şeklinde bir ifade kullandı. Eğitim-Sen, Tanrıkulu’nun bu ifadesi üzerine, 7 Şubat 2017’de, 686 sayılı OHAL kararnamesi ile görevinden ihraç edilen üyeleri İsmet Akyol ve Gökhan Taner Günsan ile ilgili harekete geçti. Eğitim Sen Çaycuma Temsilciliği Yürütme Kurulu Çaycuma Milli Eğitim Müdürü İsmail Baş ile görüşmelerinin ardından Zonguldak Şube Yürütme Kurulu da Zonguldak Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun’la görüşerek, ellerindeki belge ve bilgileri sundu. 

AYRINTILI BİR DOSYA SUNULDU

OHAL Komisyonunun göreve iade ya da ret kararı verirken ihraç edilen kişinin görev yaptığı kurumdan gelen görüşü dikkate aldığını belirten ve Milli Eğitimle yapılan görüşmelerle ilgili açıklamada bulunan Eğitim Sen Zonguldak Şube Başkanı Halis Sabah, “Görüşmede İsmet Akyol hakkında yapılan bir ihbarın ardından takipsizlik kararı ile sonuçlanan savcılık kararı ve soruşturma süreci boyunca Çaycuma ve Zonguldak Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi tutanakları, MASAK raporu ve başka kurumlarla yapılan yazışmalar ile bir takım belge ve yazıları içeren ayrıntılı bir dosya sunduk. Eğitim Sen Çaycuma Temsilcisi iken ihraç edilen Gökhan Taner Günsan hakkında ise herhangi bir adli ve idari soruşturma yürütülmediğini de özellikle belirttik. Göreve iade edilmeleri önünde hiçbir yasal engel olmayan arkadaşlarımızın bir an önce göreve iade edilmeleri için girişimlerde bulunulmasını talep ettik” dedi. 

DÖNEMİN VALİSİ ALİ KABAN, VALİLİĞE GELEN İHRAÇ LİSTESİNİN ANKARA’YA GÖNDERİLDİĞİNİ AÇIKLADI

Sabah, İsmet Akyol ve Gökhan Taner Günsan’ın ihracından sonra, 1 Mart 2017’de, Eğitim Sen Genel Merkezinden Mesut Fırat ve İsmail Sağdıç’ın, dönemin Zonguldak Valisi Ali Kaban ile görüştüğünü ve Kaban’ın, Akyol ve Günsan’ın ihraç edilmesiyle ilgili Valiliğe gelen listenin hiç değiştirilmeden Ankara’ya gönderildiğini söylediğini de açıkladı.

SAVCILIK 9 AY SÜREN KAPSAMLI ARAŞTIRMA SONUCUNDA AKYOL’LA İLGİLİ TAKİPSİZLİK KARARI VERDİ

İsmet Akyol’un, Zonguldak Şube Sekreteri olduğu 19 Temmuz 2016’da, Çaycuma ve Ereğli’de görev yaparken açığa alınan iki Eğitim Sen üyesiyle ilgili yaptığı basın açıklamasının ardından, Çaycuma Milli Eğitim Müdürlüğünce, savcılığa ihbar edildiğini söyleyen Sabah, “İhbara gerekçe gösterilen açıklamadaki iki üyemiz sonraki süreçte görevine dönerken, Çaycuma Cumhuriyet Savcılığı da, Akyol hakkında, dokuz ay süren ayrıntılı bir soruşturma yürüttü. Savcılık bu süreçte, Çaycuma İlçe Emniyet Müdürlüğü, Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünden, MASAK ve diğer kurumlardan FETÖ ve diğer terör örgütleriyle bağının olup olmadığı konusunda bilgi istedi. Emniyet Müdürlüğü ve diğer kurumlardan savcılığa gelen raporlarda Akyol’un hiçbir terör örgütüne üyeliği, mensubiyeti, iltisakı veya irtibatının bulunmadığı belgelerle ortaya konarak hakkında kovuşturmaya yer olmadığına (takipsizlik) dair karar verildi” dedi.

AKYOL’A, HERHANGİ BİR OLUMSUZ SİCİLİ OLMADIĞI İÇİN PASAPORT VERİLDİ

Sabah, açıklamasında, “Diğer taraftan Pasaport Kanunu’nda yapılan değişiklikle OHAL döneminde kamu görevinden ihraç edilip pasaportları iptal edilenlerin 'Kolluk birimlerince yapılacak araştırma sonucuna göre’ yeniden pasaport alabilmelerine imkân tanındı. Söz konusu değişikliğin ardından İsmet Akyol’un Zonguldak Nüfus ve Vatandaşlık İşleri İl Müdürlüğüne yaptığı pasaport başvurusu olumlu karşılanarak pasaport verildi. Yalnızca bu bile arkadaşımızın masumiyetinin açık delilidir” dedi. 

“HAKLARINDA MEMURİYETİ ENGELLEYEN KESİNLEŞMİŞ HERHANGİ BİR YARGI KARARI BULUNMAYANLAR BİR AN ÖNCE GÖREVE İADE EDİLMELİDİR”

Sabah açıklamasını, “Görev süresi bir yıl daha uzatılan OHAL Komisyonu, 31 Aralık 2020’de yaptığı açıklamada 14 bin 320 başvurunun incelemesinin devam ettiğini duyurdu. Gerçek olan şu ki, OHAL Komisyonunun karar sayısı dikkat çeken bir şekilde düşmüştür. Ayrıca KESK’e bağlı sendikaların, özellikle de Eğitim Sen üyelerin büyük bir kısmının başvuruları sona bırakıldığı gözlenmektedir. İncelemesi devam eden başvurular arasında Eğitim Sen üyelerinin oranı yüzde 80’dir. Akyol ve Günsan’ın başvuruları da henüz karara bağlanmamıştır. Bu durumu kabul etmek mümkün değildir. Takipsizlik kararı verilen Akyol ve hakkında hiçbir soruşturma yürütülmeyen Günsan’ın ihraç edilmelerinin üzerinden dört yıla yakın bir zaman geçmiş olmasına rağmen iade edilmemeleri kamuoyunun vicdanını incitmektedir. Haklarında memuriyeti engelleyen kesinleşmiş herhangi bir yargı kararı bulunmayan kamu emekçileri bir an önce göreve iade edilmelidir” sözleriyle bitirdi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Tüm BelSen Denizli Şubesi: Gerçek gazetecilerin günü kutlu olsun

SONRAKİ HABER

CHP'li Gülizar Bicer Karaca'dan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa