11 Ocak 2021 14:11

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası sürgünlere karşı oturma eylemi başlattı

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası ve KESK İzmir Şubeler Platformu baskı ve sürgünlere karşı oturma eylemi başlattı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Dilek OMAKLILAR
İzmir

BTS ve KESK İzmir Şubeler Platformu baskı ve sürgünlere karşı oturma eylemi yaptı. Her hafta Pazartesi günü eylem yapacaklarını duyuran sendika yöneticileri ve üyeler mücadele vurgusu yaptı.  

"Baskılar sürgünler bizi yıldıramaz", "Hak hukuk adalet" sloganlarının atıldığı basın açıklamasında KESK ve BTS üyeleri "baskı ve soruşturmalar kalkana, sürgünler geri dönene kadar her hafta burada olacağız" dedi. Malatya'ya sürgün edilen BTS üyesi Bülent Çuhadar da "Kavga başlattılar davetleri kabulümüzdür" diye konuştu.

"GERİ ADIM ATMADAN DEVAM EDECEĞİZ"

Basın açıklaması öncesi konuşan KESK Eş Başkanı Aysun Gezen, "Bugün yaşadığımız ekonomik sefalet hak kayıpları ücretlerdeki erime vergi dilimi adaletsizliği özelleştirme yıkımı kenara bunlara dair tek söz etmeyen Memur Sen bizim örgütlülüğümüzü dağıtmak için iktidarla kol kola girmiş. Biz elimizden gelen tüm mücadeleyi vereceğiz. Demokratik meslek özlük hakları geliştirmek için geri adım atmadan devam etmeyeceğiz. Tüm bu hukuksuzluk ve keyfiyet rejimine karşı mutlaka kazanacağız” dedi. KESK Dönem Sözcüsü Necip Vardal ise konuşmasında "nerede bir haksızlık hukuksuzluk adaletsizlik varsa orda olacağız. Mücadelemizi kesintisiz olarak sürdüreceğiz. Bu alandan bir kez daha ifade ediyoruz kazananlar daima mücadele edenler olmuştu.

"BU UYGULAMALARA KARŞI YILMAYACAĞIZ"

Basın açıklamasını ise BTS İzmir Şube Başkanı Erdal Akyol okuyarak, "Sendikamız TCDD deki kaza ve olaylara ilişkin, yolsuzluklara ilişkin, Çin Trenine ilişkin söz söylediğinden, Şube yöneticilerimizden Şube sekreterimiz Muhdi Seyhan Kars'a, Şube Kadın Sekreterimiz Nurhan Karadağ Malatya'ya, Alsancak temsilcilerimizden Ünal Karadağ ve Bülent Çuhadar yine  Malatya'ya sürgün edilmiştir. Temsilcimiz Ünal Karadağ Malatya'dan sürgünden mahkeme kararı ile yeni dönmüşken mahkeme kararına rağmen yeniden sürgüne gönderilmiştir" dedi.

"Liyakatsiz atamalar, kadrolaşmalar, ehil olmayan kişilerin yönetim kademelerine doldurması ile siyasi iktidarın ve kurum yöneticilerinin demiryollarımızı getirdiği nokta ortadadır" diyerek sözlerini sürdüren Akyol, hukuksuza uygulamalara karşı yılmayacaklarını belirtti.

"HAKLI TEK BİR GEREKÇELERİ YOK"

Malatya'ya sürgün edilen BTS üyesi Bülent Çuhadar gazetemize yaptığı açıklamada "Sürgünlerin tek bir amacı var. Gördüğümüz kadarıyla, AKP ve onun atadığı TCDD yönetimi, bürokratlar, bizlere karşı düşman hukuku geliştirmişler. Bunu özellikle söylüyorum çünkü nakillerin haklı tek bir gerekçesi yok.  Burada amaç son dönemde BTS'nin TCDD'deki yolsuzlukları dile getirmesi, Sayıştay raporlarını gündeme getirmesi ve hala yolcu trenlerinin neden çalıştırılmadığını sorması... yönetimi rahatsız etti" dedi.

"MÜCADELEMİZİ HER YERDE SURDÜRECEĞİZ"

Malatya'ya sürgün edildiğini ve apar topar ilişkisinin kesildiğini hatırlatan Çuhadar, "Yani ayın 7'sinde sabah kademe ilerlemesi durdurması cezası aldım ki bunun karşılığı maaş kesimidir. Sabah maaşımı kesip, öğleden sonra Malatya'ya sürgünümü çıkardılar.  Aslında bakarsanız demokrasi, hak hukuk mücadelesi veren insanların bu tür yaptırımlara maruz kalmaları çok öngörülmeyen şeyler değildi. Ancak bir burjuva hukuku biraz vicdan muhasebesi, 'ar damarının çatlamaması' durumuyla karşı karşıya olsaydık bu sürgünler olmazdı" diye konuştu. Bu karara karşı mücadele vurgusu yapan Çuhadar son olarak, "Tabi ki bunlardan yılmayacağız. Malatya'da da sendikal mücadeleye devam edeceğiz. Kavga başlattılar davetleri kabulümüzdür" dedi.

ÖNCEKİ HABER

Lüleburgaz Belediyesi işçileri yarım gün iş bıraktı

SONRAKİ HABER

Türkiye'de son 24 saatte 174 kişi Kovid-19 nedeniyle yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa