12 Ocak 2021 09:40

İstanbulkartların HES kodu ile eşleştirilmesi için son 3 gün

İstanbul'da toplu ulaşımda kullanılan İstanbulkartların HES koduyla eşleştirilmesi için son gün olan 15 Ocak'a yaklaştıkça işlem yaptırmak isteyen yurttaşlar bayilerde kuyruklar oluşturmaya başladı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Koronavirüse karşı alınan önlemler kapsamında İstanbul'da toplu ulaşımda kullanılan İstanbulkartların HES kodu ile eşleştirilmesi zorunluluğu getirildi. 3 gün sonra uygulanmaya başlanacak yeni tedbir için akbil bayilerinin önünde uzun kuyruklar oluştu.

İstanbul'da toplu taşıma için kullanılan İstanbulkartların kişinin HES kodu ile eşleştirilmesi zorunluluğu getirildi. 15 Ocak'ta kararın uygulanmaya başlanmasıyla birlikte HES kodunu kartına tanımlatmamış olanlar toplu taşımayı kullanamayacak. Eşleme, internet üzerinden yapılabildiği gibi İstanbulkart Dolum Merkezleri'nde de yapılabiliyor.

Avcılar'da İstanbulkart Dolum Merkezi önünde kart işlemlerini yaptırmak isteyen yurttaşlar gün boyunca uzun kuyruklar oluşturdu.

Uzun süre kuyrukta beklediğini söyleyen Arif Akbal, "Kartları güncelleyeceğiz onun için bekliyoruz. HES kodunu eşleyecekmişiz. 3 gün sonra kullanamayacağız doğru. Yenilemeye çalışıyoruz biz de" dedi. 61 yaşındaki Gülten Şimşek ise, "Kartı alayım, sonra da HES kodu alacağım. 61 yaşındayım ben. Bana yasak yok sanırım. Evde duramıyoruz ne yapalım. Kızıma gidiyorum, torunlarıma gidiyorum." diye konuştu. Bir başka vatandaş da "Yarım saattir bekliyorum. Hep erteledim kaç zamandır böyle sona kaldım şimdi. Mecbur olmasa yapmazdım ama ne yapalım mecbur" şeklinde konuştu. (İstanbul/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Türkiye'de koronavirüs aşısı olanlardan rıza formu imzalamaları istenecek

SONRAKİ HABER

Vuhan'da Kovid-19'u yenen 4 kişiden 3'ü 6 ay sonra sağlık sorunu yaşadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa