12 Ocak 2021 11:05

ERÜ öğrencileri sınavlarda kamera zorunluluğunun kaldırılmasını istiyor

Sınavlarda kamera zorunluluğuna karşı çıkan Erciyes Üniversitesi öğrencileri, Rektör yardımcısıyla görüştü. Görüşmeden olumlu sonuç alamayan öğrenciler eylemlerine devam edecek.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Erciyes Üniversitesi öğrencileri, sınav yönergesinde ilan edilen sınavlarda kamera zorunluluğuna dair Erciyes Üniversitesi Rektörlüğü’nün önünde bir araya geldi. Sınavlarda kamera zorunluluğunun kaldırılmasını isteyen öğrenciler, rektör yardımcısı ile görüştü. Öğrenciler kamerasız sınav talebinden vazgeçmeyeceklerini belirtti.

Günlerdir Twitter’dan yönergenin değişmesi ve kamera zorunluluğunun kaldırılması için eylemler düzenleyen öğrenciler, sorunlarını rektörlüğe iletmek için bir araya geldi. Talebin ardından rektör yarımcısı öğrencilerin seçtiği temsilciler ile görüşmeyi kabul etti. Yaklaşık bir saat süren görüşmede öğrenciler sınavlara katılacak teknik ekipmanı olmayan öğrencilerin durumları düşünülerek hareket edilmesi gerektiğini iletti. Rektör yardımcısı, “Kamera zorunluluğuna YÖK’ün karar verdiğini, rektörlüğün yetkisinin olmadığını” ifade etti. 

Görüşme sonrası ortak karar alan ERÜ öğrencileri, #yökesoruyoruz ve #kararvereru hastag çalışması başlatacak. 13 Ocak Çarşamba günü basın açıklaması yapma kararı alan öğrenciler, mağduriyetinin giderilmesi için taleplerinden vazgeçmeyeceklerini belirtti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Sezgin Tanrıkulu, Edirne F Tipi Cezaevinde tutulan Selahattin Demirtaş'ı ziyaret etti

SONRAKİ HABER

10 soruda, Whatsapp’ın yeni sözleşmesi ne getiriyor? Alternatif uygulamalar neler?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa