12 Ocak 2021 16:21

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener: Melih Bulu'nun yerinde olsam affımı isterdim

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Boğaziçi Üniversitesindeki gelişmelerle ilgili konuştu. Akşener, "Sayın Melih Bulu'nun yerinde olsam affımı isterdim" dedi.

Meral Akşener | Fotoğraf: DHA

Paylaş

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Avcılar ve Beylikdüzü'nde esnaf ziyaretleri yaptı, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Akşener, "Sözde Cumhurbaşkanı" tartışmalarına yönelik bir soru üzerine, “Balık baştan kokarmış. Anadolu'da bir söz vardır 'İstediğini söyleyen istemediğini duyarmış' diye. Bütün bunları başlatan, bu sert dili başlatan Sayın Erdoğan bir türlü AKP Genel Başkanlığından sıyrılıp, hepimizin Cumhurbaşkanı olmayı istemedi, yapmadı ve böyle bir tavra girmedi” dedi.

Akşener, "Bir algoritma var Türkiye'de; FETÖ'cü, sonra darbe, sonra hain, şimdi de 'sözde' oldu, etti dört algoritma. Dön baba dönerek bunları konuşmaya devam edeceğiz. Israrla bu tavrı, bu dili bu davranışı reddetmeye devam edeceğiz ki sizleri konuşabilelim diye. Dün iki dakika pandemi 20 dakika CHP'nin her bir kademesindeki insanına bağırdı. Dün AK Parti Genel Başkanı gibi bile değildi, AK Parti'nin propagandadan sorumlu kişisi konumundaydı. O da doğru bir davranış değil” ifadelerini kullandı.

Akşener, Boğaziçi Üniversitesindeki gelişmelerle ilgili olarak, "Boğaziçi Üniversitesinin bir geleneği var, orada bulunan, köklü Boğaziçili hocalardan bir kişiyi atayamaz mısınız? Bunların tamamı 'Ben istersem olur' tavrıdır. Sayın Melih Bulu'nun yerinde olsam affımı isterdim. Bu kadar istenmiyorsun, bu durumunda o öğrencileri nasıl yönetir, o hocaları nasıl yönetir. Bu gerginliğe, bu çirkinliğe müsaade etmezdim, eğer bir bilim insanıysanız. Bütün bunlar baştan aşağı yanlış" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

ABD, İran’daki 5 El Kaide liderini "Özel Küresel Terörist" listesine aldı

SONRAKİ HABER

Bursa Demokrasi Güçleri: Boğaziçi’nin direnişini Bursa’da büyütüyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa