12 Ocak 2021 19:35

“Seçmeli dersi öğrenciler seçer” afişi asan öğretmenlere para cezası kesildi

İstanbul'da "Unutma seçmeli dersleri okul yönetimleri değil öğrenciler seçer" afişi asan Eğitim Sen yöneticilerine Kabahatlar Kanunu'na göre para cezası kesildi.

Fotoğraf: Eğitim Sen

Paylaş

Seçmeli derslerin okul yönetimlerince belirlenip öğrenci ve velilere adeta zorunluymuş gibi sunulmasına karşı afişler asan Eğitim Sen'li öğretmenlere ceza kesildi.

Ders programlarında yer alan seçmeli derslerin öğrenciler tarafından değil de okul yönetimleri tarafından seçilerek öğrencilere dayatılmasını protesto etmek için okul çevresine afiş astıkları sırada yanlarına gelen polisler tarafından karakola götürülen Eğitim Sen İstanbul 5 Nolu Şube yöneticilerine ayrı ayrı 427,00 TL para cezası verildi.

"LAİK, BİLİMSEL, ANADİLDE EĞİTİM MÜCADELEMİZİ YÜKSELTEMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

Eğitim Sen 5 Nolu Şube Yürütme Kurulu ise duruma tepki gösterdi. Yaptıkları yazılı açıklama da şu ifadeler yer aldı:

"Bugün öğrencilerimizin seçmeli dersleri kendi ilgi ve yeteneklerine göre seçmelerine yönelik Kartal bölgesinde Şube Yürütme Kurulu olarak afiş ve pankart asma çalışmamız polisler tarafından Kabahatler Kanunu bahane edilerek engellenmeye çalışılmıştır. Gerici vakıfların müdürler aracılığıyla okullarda istedikleri gibi "at koşturduğu" bir dönemde öğrencilerimizin en temel hakkı olan bilimsel ve sanatsal içerikli dersleri kendi isteklerine göre seçmeleri talebimiz "kabahat" sayılarak çalışma yapan Şube Yürütme Kurulu 4 arkadaşımıza ve şube çalışanımıza 427,00 TL ayrı ayrı para cezası verilmiştir. Mahkeme kararı olmasına rağmen iktidar aracılığıyla okullara giren vakıf ve derneklere karşı Laik, Bilimsel ve Anadilinde Eğitim mücadelemizi yükseltmeye devam edeceğiz." (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

YÖK Başkanının “Aşı çalışması var mı?” diye sorduğu fakültede öğrenci bile yok

SONRAKİ HABER

Güleda Cankel cinayetinde istinaf başvurusunun reddedilmesine tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa