12 Ocak 2021 20:02

Güleda Cankel cinayetinde istinaf başvurusunun reddedilmesine tepki

19 yaşındaki Güleda Cankel'in katiline verilen cezanın yetersizliği ile ilgili istinafa yapılan başvuru 6 günde reddedildi. Güleda'nın ailesi ve Menteşe Kadın Platformu karara tepki gösterdi.

Fotoğraf: Osman Akça/AA

Paylaş

Isparta'da 19 yaşındaki üniversite öğrencisi Güleda Cankel'i bıçaklayarak öldürdüğü gerekçesiyle müebbet hapse çarptırılan Zafer Pehlivan'ın cezasının "ağırlaştırılmış müebbet hapse çevrilmesi" istemiyle yapılan istinaf başvurusunun reddedilmesi Muğla'da protesto edildi.

Öldürülen Güleda Cankel'in babası Mustafa Cankel, ailenin avukatı Alev Öztürk ve Menteşe Kadın Platformu üyeleri, Menteşe Sınırsızlık Meydanı'nda bir araya geldi.

Mustafa Cankel, yaptığı açıklamada, mahkemeden ağırlaştırılmış müebbet yerine müebbet kararı çıkınca hüsrana uğradıklarını söyledi.

Kararın Antalya Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesince yerinde bulunduğunu belirten Cankel, "Kızımın öldürülmesinin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen acımız hâlâ taze. Mahkemenin verdiği müebbet hapis cezası, istediğimiz bir sonuç değildi. Bölge Adliye Mahkemesi 6 gün gibi kısa bir sürede istinaf başvurumuzu reddetti. Hukuki mücadeleyi sürdüreceğiz ve hakkımızı Yargıtayda arayacağız" diye konuştu.

Avukat Öztürk de sanığın cebinden çıkan ve kendi el yazısıyla yazdığı belirlenen mektupta, "Biz gidiyoruz, daha doğrusu ben giderken gülümü, kelebeğimi de yanımda götürüyorum",  "Şimdi gidiyorum ama tek başıma değil kelebeğimle", "Canınızın istediği zaman ölmeyeceksiniz" ifadelerine yer verdiğini hatırlattı.

Bu mektuptan yola çıkılarak sanığa "tasarlayarak öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesi gerektiğini savunan Öztürk, "Davayı Yargıtaya taşıyacağız. Katil hak ettiği en ağır cezayı alana kadar davayı yakından takip etmeye devam edeceğiz." dedi.

Grup, bir süre kadın cinayetlerini protesto ettikten sonra dağıldı. (AA)

ÖNCEKİ HABER

“Seçmeli dersi öğrenciler seçer” afişi asan öğretmenlere para cezası kesildi

SONRAKİ HABER

İzmir'de sağanak hayatı olumsuz etkiledi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa