13 Ocak 2021 07:50

CHP'li Bulut: Kovid-19 aşısı süreci yılan hikayesine dönüştü

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Sağlık Bakanlığının yeteri kadar aşı temin etmek için acil adımlar atmasını ve toplumun çoğunluğuna bir an önce uygulanmasını istedi.

Burhanettin Bulut | Fotoğraf: CHP Basın Birimi

Paylaş

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Sağlık Bakanlığının pandemi sürecini gizli kapaklı, kamuoyunu yanıltıcı bilgilerle yürüttüğünü ifade ederek en azından Kovid-19 aşısı sürecinin şeffaf yürütülmesi çağrısı yaptı. Aşının bireysel değil toplumsal bir karar olduğunu söyleyen Bulut, "Toplumda bir güvensizliğin oluşmaması için, halk sağlığını yakından ilgilendiren aşı sürecinde kamuoyu detaylı ve açık bir şekilde bilgilendirilmeli" dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın, aralık ayında en az 10 milyon hatta 20 milyon doz aşının yapılacağını söylediğini kaydeden Bulut, ocak ayının ortasına gelindiğini ancak aşı olan tek bir vatandaşın olmadığını, diğer ülkelerin aşı uygulamasına başladığını bildirdi. Gelen aşıların sadece 3.5 milyon olduğunu belirten Bulut, iktidarın bir aşılama planı olmadığını, yanlış bilgilerle kamuoyunu yanılttığını ifade etti. Günde 1.5 milyon aşı yapılmasının mevcut durumda hayal olduğunun altını çizen Bulut, Sağlık Bakanı Koca’ya en azından aşı sürecini, siyasi saiklerle değil de bilimsel kriterler ve etik değerlerle yürütme çağrısı yaptı.

TOPLUMDA GÜVENSİZLİK OLUŞMAMALI

Aşının bireysel değil toplumsal bir karar olduğunu, aşı reddinin bireysel değil toplumsal bir tehdit oluşturduğunu kaydeden CHP’nin eczacı kökenli milletvekili Bulut, Sağlık Bakanlığının yeteri kadar aşı temin etmek için acil adımlar atmasını ve toplumun çoğunluğuna bir an önce uygulanmasını istedi. Bulut, "Toplum sağlığını koruyabilmemiz için nüfusun yüzde 60’ını aşılamamız lazım. Maalesef iktidarın aşı sürecini de şeffaf bir şekilde yürütmediğini görüyoruz. Bakan Koca’nın bir dediği diğerini tutmuyor. Bu durum da vatandaşta aşıya karşı bir güvensizlik oluşmasına neden oluyor. Toplumda bir güvensizliğin oluşmaması için, halk sağlığını yakından ilgilendiren aşı sürecinde, aşıya erişim koşulları ve aşılama takvimi konusunda kamuoyu ve uygulayıcılar detaylı ve açık bir şekilde bilgilendirilmelidir. Aşılama sürecinde vatandaşın kafasında herhangi bir soru işareti oluşmaması için şeffaf olunmalıdır" dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Öğrencilerin seçmeli derslerde din derslerine yönlendirilmesi tepki çekti

SONRAKİ HABER

Gazeteci Melis Alphan'a Newroz fotoğrafından 7,5 yıl hapis istemiyle dava açıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa