13 Ocak 2021 10:28

Menemen’de belediye başkanvekilliği için 3 kez ertelenen kurayı AKP'nin adayı kazandı

Menemen Belediyesinde yenilenen ve 3 kez ertelenen kura çekimi sonucu Başkan Vekili olarak AKP'nin adayı Aydın Pehlivan belirlendi.

Fotoğraf: DHA

Reklam

İzmir Menemen'de Belediye Başkan Vekilliği için Millet İttifakı’nın boykot ve önerge hamleleriyle üç kez ertelenen kura çekimi bugün gerçekleşti. Torbandan AKP'nin adayı Aydın Pehlivan'ın adı çıktı. Pehlivan, yarın sabah namazından sonra belediyeye gelip göreve başlayacaklarını ve Menemen'i Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde "Ak belediyecilik" ile tanıştıracaklarını söyledi.

İzmir Valiliği tarafından Başkan Vekili olarak görevlendirilen İzmir Vali Yardımcısı Hulusi Doğan, Menemen Belediye Meclisini ikinci kez olağanüstü topladı.

CHP'den toplantıya sadece Başkan Vekili Adayı Deniz Karakurt ve CHP İlçe Başkanı Turan Erdoğan katılırken, İYİ Partili meclis üyeleri meclis toplantısına katılmadı. AKP ve MHP'li meclis üyeleri ise toplantıya katıldı.

CHP'Lİ DENİZ KARAKURT: HUKUKA UYGUN BULMUYORUZ

Meclis toplantısında konuşan CHP Meclis Üyesi Deniz Karakurt, “Mahkeme kararı beklenmeksizin Valilik talimatıyla çekiliş yapılmasını hukuka uygun bulmuyoruz. İtirazımızın kayıtlara geçmesini istiyoruz” diye konuştu.

TORBADAN PEHLİVAN'IN ADI ÇIKTI

Toplantı yeter sayısı olan dörtte bir çoğunluğun sağlanmasının ardından gündemin tek maddesi olan Başkan Vekilliği için kura çekimine geçildi.

Başkan Vekili olarak aday gösterilen AKP'nin adayı Aydın Pehlivan ve CHP'nin adayı Karakurt'un isimlerinin yazılı olduğu kağıtlar katlanarak siyah bez bir torbaya konuldu.

Doğan tarafından yapılan kura çekimi sonucu Başkan Vekili olarak AKP’nin adayı Aydın Pehlivan belirlendi.

SABAH NAMAZINDAN SONRA MEMENEN'İ ERDOĞAN'IN LİDERLİĞİNDE "AK BELEDİYECİLİK" İLE TANIŞTIRACAKMIŞ

Pehlivan, yaptığı açıklamada "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Ak belediyeciliği Menemen ile tanıştırmanın heyecanı içerisindeyiz. Bu konuyla ilgili de tüm teşkilatlarımızdan Allah razı olsun" dedi.

Pehlivan, yarın sabah namazından sonra belediyeye gelip göreve başlayacaklarını, belediyeyi tüm meclis üyeleriyle istişare ederek yöneteceklerini söyledi.

MAHKEME KARARINI BEKLEYECEKMİŞ

Kuradan başkanvekili seçilen AKP’li Aydın Pehlivan, yasaların tarif ettiği şekliyle kura çekimi sonunda gerçekleştiğini iddia ederek, "Biz kanuna hukuka saygılıyız. Şu anda mahkemenin verdiği karar icra edildi. Mahkemelerimizin vereceği karar başımızın üstündedir. Bekleyip göreceğiz" dedi.

NE OLMUŞTU?

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un “zimmet ve irtikap” suçlamasıyla hakkında yürütülen soruşturma nedeniyle tutuklanması ardından yapılan başkan vekilliği seçimi için Millet İttifakı’nın adayı Deniz Karakurt ve Cumhur İttifakı’nın adayı Aydın Pehlivan başkan vekilliği için yarıştı.

Üçüncü ve dördüncü turu eşitlikle biten seçim kurayla sonlandı.

Karakurt’un kazandığı kura sonrası Aydın Pehlivan, seçimi yargıya taşıdı ve mahkeme yürütmeyi durdurma kararı aldı.

Bu kararın ardından Millet İttifakı kurayı boykot ederek Meclis toplantısına katılmazken, ikinci toplantıda yine Millet İttifakı'nın oylarıyla kura çekiminin Meclis gündeminden çıkarılması kararı alındı.

Valilik yaşanan sürecin ardından devreye girdi ve kura çekimi için tarih verdi. Ancak ilk oturum Millet İttifakı’nın boykotu, ikinci oturum da önerge hamlesiyle ertelendi. (HABER MERKEZİ)

Reklam