13 Ocak 2021 16:16

İngiltere’de son 24 saatte Kovid-19 nedeniyle en yüksek can kaybı kaydedildi

Koronavirüs salgınının etkisinin yoğun biçimde sürdüğü Birleşik Krallık'ta son 24 saatte bin 564 kişinin yaşamını yitirmesiyle yine en yüksek günlük can kaybı kaydedildi.

Fotoğraf: Envato

Paylaş

Birleşik Krallık’ta, son 24 saatte bin 564 kişi kononavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. Bugüne kadarki en yüksek günlük Kovid-19 ölümü olarak kayıtlara geçti. 47 binden fazla da yeni tanı kondu. Bu ölümlerle, 5 gün önceki bin 325 sayısı da geçildi. Dün de  bin 243 kişi yaşamını yitirmişti.

SAĞLIK SERVİSİ ZORLANIYOR

Yapılan açıklamalara göre Birleşik Krallık çapında 32 bin kişi hastanelerde tedavi görüyor. Bahar aylarında açılan sahra hastaneleri yaz aylarında kapatılmıştı. Son günlerde artan vaka ve ağır hasta sayısından dolayı bu sahra hastaneleri tekrar açılmaya başladı.

Sağlık Bakanlığının açıklamalarına göre, bu sahra hastanelerinin birçoğunda aşı çalışmalarına da başlandı. Fakat sağlık çalışanı sayısındaki yetersizlikten dolayı tedavilerin de geciktiği belirtiliyor. Başta Londra olmak üzere ülkenin bir çok bölgesinde itfaiyeciler ambulansları kullanmak için görevlendirildi.

Gerek sağlık çalışanı yetersizliği gerekse de sağlık hizmetinin sınırlı olduğu ülkede Ulusal Sağlık Servisi’nin (NHS) zorlandığı belirtiliyor.

AŞILAMA HIZLANARAK DEVAM EDİYOR

İlk aşının 8 Aralık’ta yapıldığı Birleşik Krallık’ta şimdiye kadar 2 milyon 640 bin aşı yapıldı. 75 yaş üzeri vatandaşlara yapılan aşı sağlık emekçilerine de yapılmaya başlandı. Sağlık Bakanlığına göre, önümüzdeki hafta 70 yaş üzeri vatandaşlara geçilebileceği yönünde.

Başbakan Boris Johnson, 24 saat aşı yapmaya başladıklarını açıkladı. Düne kadar günde ortalama 75 bin aşı yapılırken, dün 145 bin aşı yapıldı. Bugün ise 240 bin aşının yapıldığı açıklandı. Hükümetin açıklamaları, bir ay içinde en az 13 milyon kişinin aşılarının tamamlanacağı yönünde. (Londra/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

KESK İzmir: KHK hukuksuzluğunu sonlandırın

SONRAKİ HABER

Ayrımcılığa karşı mücadelede hukuki mekanizmalara güven duyulmuyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa