13 Ocak 2021 16:50

Lüleburgaz Emek Platformu: Lüleburgaz Belediyesi işçilerinin yanındayız

Lüleburgaz Emek Platformu TİS’teki taleplerinin karşılanması için mücadele eden Lüleburgaz Belediyesi Personel AŞ işçilerinin yanında olduğunu vurguladı.

Lüleburgaz Belediyesi işçileri | Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

DİSK’e bağlı Genel-İş, Gıda-İş, Tekstil, Emekli-Sen, KESK’e bağlı BES, Eğitim Sen, SES, Tüm-Bel Sen, Türk-İş’e bağlı Kristal-İş, Petrol-İş, TOLEYİS ve Tüm Emekliler Sendikasının yer aldığı Lüleburgaz Emek Platformu TİS’teki taleplerinin karşılanması için mücadele eden Lüleburgaz Belediyesi Personel AŞ işçilerinin yanında olduğunu vurguladı.

Yapılan yazılı açıklamada KHK ile işçilerin belediye şirketlerine geçirildikleri hatırlatılarak, “İşçilere, ‘Toplu sözleşme yapamazsınız’ denildi ve ücretleri de asgari ücret seviyelerine düşürüldü. Verilen mücadeleler sonucu işçiler, nihayet toplu sözleşme hakkını da elde etti” dendi.

İŞÇİLER KARŞISINDA SODEMSEN’İ BULDU

Pandemi sürecinde belediye işçilerinin canları pahasına çalışmaya devam ettikleri vurgulanan açıklamada, “İşçiler, toplu sözleşme görüşmelerine oturduğunda karşılarında belediye yönetimi ya da Belediye Başkanı yerine Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikasını (SODEMSEN) buldu. ‘Emek en yüce değerdir’ diyen sosyal demokrat belediyelerin bu tavrı ve uygulaması, işçilerin karşısında daha da güçlü olmak, işçilere istediklerini kabul ettirmek, kabul etmedikleri takdirde ise işçi ve emek düşmanı yasalarda patron sendikalarına tanınmış ne kadar hak varsa bunları işçilere karşı kullanmak anlamına gelmektedir” ifadeleri yer aldı.

"İŞÇİLERİN TALEPLERİ KABUL EDİLSİN"

Belediye Başkanı Murat Gerenli’nin yanlış bilgilerle, ‘Şu kadar para verdik kabul etmiyorlar’ diye açıklama yaparak halkı yanılttığı belirtilen açıklamada, “Halkın nazarında işçileri itibarsızlaştırma girişimleri tipik bir işveren tavrıdır. Lüleburgaz halkı, geçmişte atılan cam işçilerine sahip çıktığı gibi, gece gündüz emek sarf eden belediye işçilerine de sahip çıkacaktır. Belediyenin, araya SODEMSEN gibi bir örgütü koyup hem işçileri muhatap almayan hem de işçilerin taleplerini karşılamayan tutumu, biz sendikaları rahatsız etmektedir. Belediye yönetiminin işçilerin örgütlü olduğu Genel-İş Sendikasını muhatap alıp makul olan taleplerini kabul etmesini ve çalışma barışını korumasını istiyoruz. İşçilerin yanında olduğumuzu ilan ediyoruz” dendi. (Lüleburgaz/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ayrımcılığa karşı mücadelede hukuki mekanizmalara güven duyulmuyor

SONRAKİ HABER

Temsa işçisi Tuncay Gökçe kalp krizi sonucu hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa