14 Ocak 2021 09:46

TJA’dan açlık grevleri çağrısı: Yasalarınızı uygulayın, talepleri yerine getirin 

Diyarbakır’da 48. gününe giren açlık grevlerine ilişkin açıklama yapan TJA "Bugün ortaya konan hiçbir talep yasadışı değildir. Çok geç olmadan yasalarınızı uygulayın, talepleri yerine getirin" dedi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Cezaevlerinde süresiz dönüşümlü açlık grevleri 48. gününe girerken Diyarbakır’da (Özgür Kadın Hareketi) TJA öncülüğünde açlık grevlerine ilişkin basın açıklaması yapıldı. Koşuyolu Parkı’nda bulunan İnsan Hakları Anıtı önünde yapılan açıklamaya TJA, HDP ve bileşenleri katıldı.

"ORTAYA KONAN HİÇBİR TALEP YASADIŞI DEĞİLDİR"

TJA adına açıklamayı okuyan Beritan Önen, hukukun ayaklar altına alındığı bir dönemden geçildiğini belirterek devam eden açlık grevleri ve cezaevlerinde yaşanan hak ihlallerine dikkat çekti. Açlık grevlerindeki mahpusların taleplerin yasal talepler olduğunu söyleyen Önen, taleplerinin dikkate alınması gerektiği çağrısında bulundu. Önen, "Cezaevlerindeki hak ihlalleri işkenceye varan boyutlara ulaşmıştır. Tutsakların tek kişilik hücrelere konulması, cezaevi görevlilerinin uyguladığı darp ve işkence, yiyeceklerin az ve hijyene uygun olmayışı, disiplin cezalarının keyfi bir biçimde uygulanması, kalabalık olan koğuşlarda yatacak yer bulunmaması, hasta tutsakların tedavi süreçlerinin aksatılması, kelepçeli muayene dayatması ve ilaçların verilmemesi, anneleri ile birlikte kalmak durumunda olan çocukların ihtiyaçlarının gözetilmemesi, ziyaretçilere yönelik onur kırıcı muameleler ve çoğu kez ziyaret hakkının engellenmesi, çıplak arama uygulamaları, mahrem alanlara kameralar konulması, havalandırma boşluklarının tel örgülerle çevrilmesi gibi en temel hakların ihlal edildiği , onur kırıcı uygulamaların söz konusu olduğuna dair bilgiler neredeyse her gün basında yerini alıyor. Bugün ortaya konan hiçbir talep yasadışı değildir. Mevcut iktidara ve bütün yargı mercilerine çağrımızdır çok geç olmadan yasalarınızı uygulayın, zindanların taleplerini yerine getirin” dedi. (Diyarbakır/EVRENSEL)    
 

 

ÖNCEKİ HABER

İstanbul'da yılın ilk karı Kartal, Sancaktepe, Sultanbeyli'de etkili oluyor

SONRAKİ HABER

Türkiye, KKTC'ye 20 bin doz Sinovac aşısı gönderdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa