14 Ocak 2021 09:37

Türkiye, KKTC'ye 20 bin doz Sinovac aşısı gönderdi

KKTC Sağlık Bakanı, Türkiye'nin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne 20 bin doz Sinovac aşısı gönderdiğini açıkladı.

CoronaVac aşısı | Fotoğraf: Sağlık Bakanlığı/AA

Paylaş

Türkiye, Kovid-19'la mücadele kapsamında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC)  20 bin doz Çin'in koronavirüse karşı geliştirdiği Sinovac aşısı gönderdi.

KKTC Sağlık Bakanı Dr. Ali Pilli, Türkiye'den gönderilen aşıların sabah 05:00 itibariyle ambulans uçakla Ercan Havalimanı’na ulaştığını açıkladı. Bakan Pilli açıklamasında “Bu sabah saat 05.00’da Türkiye Cumhuriyeti’nden ambulans uçakla 20 bin doz Sinovac aşısı KKTC’ye geldi” dedi.

Pilli, "Aşılama ile ilgili planlamamızı yaptık, aşılamalar ilk etapta 9 merkezimizde başlayacak. İlk aşılar, Kovid-19'la mücadelede ön planda olan tüm sağlık çalışanlarına, daha sonra 65 yaş üstü kişilere yapılacak. Sonrasında aşı planlamasına göre tüm ülkeye aşı yapmayı hedefliyoruz. Biz küçük bir ülkeyiz, bunun üstesinden çok rahat bir şekilde geliriz. Bunun eğitimini de verdik, dolayısıyla bizim için aşıların yapılması zor değil" dedi.

KKTC Sağlık Bakanı Pilli, ülkede koronavirüse (Kovid-19) karşı aşılama programının en geç 15 Ocak'a kadar başlayacağını ve marta kadar nüfusun yüzde 60'ını aşılamayı planladıklarını ifade etmişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

TJA’dan açlık grevleri çağrısı: Yasalarınızı uygulayın, talepleri yerine getirin 

SONRAKİ HABER

Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesinde soruşturmalara tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa