14 Ocak 2021 12:35
Son Güncellenme Tarihi: 16 Ocak 2021 15:04

Hrant Dink bu sene online etkinliklerle anılacak

Gazeteci Hrant Dink katledilişinin 14. yıl dönümünde, salgın nedeniyle bu seneye mahsus olmak üzere online olarak düzenlenecek etkinlikle anılacak.

hranticinadaleticin.org web sitesinin arayüzü

Paylaş

Gazeteci Hrant Dink 19 Ocak’ta, katledilişinin 14. yıl dönümünde anılacak. Her yıl gazetesi Agos'un önünde yapılan anma töreni bu yıl salgın nedeniyle online olarak gerçekleştirilecek.

Dünyanın her yerinden Hrant’ın Arkadaşları, 19 Ocak Salı günü saat 14.45’te hranticinadaleticin.org adresinde buluşacak ve sembolik olarak “Buradasın Ahparig” yazan pankartlarını Hrant Dink’in öldürüldüğü yere bırakacak.

Her yıl Hrant’ın Arkadaşları adına yapılan anma konuşması da bu yıl, yine aynı adres üzerinden online olarak yapılacak. Ayrıca gün boyunca hranticinadaleticin.org adresinden Hrant Dink ile ilgili yayınlar yapılacak.

Hrant’ın Arkadaşları gelecek sene 19 Ocak’ta yine kalabalıklarla Hrant Dink’in düştüğü yerde olacak ve arkadaşlarını yine her zamanki yerde anacak.

Ayrıca Nor Zartonk İnisiyatifi’nin 17 Ocak Pazar günü gerçekleştireceği etkinlik saat 17.00’de başlayacak. Etkinlikte Mahir Özkan, İnci Hekimoğlu, Turgut Öker, Gayane Ayvazyan, Adrian Lomlomdjian, Yektan Türkyılmaz, Aris Nalcı, Alin Ozinian konuşmacı olarak yer alacak. Türkçe ve Ermenice gerçekleştirilecek olan etkinlikte ayrıca Devrim Kavalli bir dinleti sunacak. Etkinlik Nor Zartonk’un facebook hesabından canlı olarak izlenebilecek.

Nor Zartonk 19 Ocak Salı günü de yine aynı adresten izlenebilecek bir etkinlik düzenleyecek.

DurDe Platformu’nun etkinliği ise 16 Ocak Cumartesi günü gerçekleştirilecek. Saat 17.00’de başlayacak etkinlikte Fethiye Çetin, Bülent Aydın, Canan Coşkun, Fatma Akdokur, Tibet Şahin konuşmacı olarak yer alacak. Etkinlik DurDe Platformu'nun Facebook sayfasından canlı olarak izlenebilecek.

Kanada'daki Bolsahay Center, 19 Ocak Salı günü yerel saatle saat 20.00'de online etkinlik düzenleyecek. Etkinliğin ayrıntılarına Bolsahay Center'ın Facebook sayfasından ulaşılabilir.

Agos Gazetesi Yazarı Pakrat Estukyan'ın katılacağı etkinlik ise 23 Ocak Cumartesi günü saat 20.00'de başlayacak. "Hrant'sız 14 yıl" başlıklı etkinlik "Yeni Dünya İçin Çağrı" adlı Facebook sayfasından izlenebilecek.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İngiltere'de hastanelerdeki baskıyı azaltmak için hastaların otellere gönderilmesi planlanıyor

SONRAKİ HABER

İngiltere'de zenginler için 250 bin TL'ye aşı turizmi başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa