15 Ocak 2021 05:34

“Kısmet Tabii…” kitabı raflarda yerini aldı

"Kısmet Tabii…" kitabı, azınlık toplumlarının 80’lerden itibaren karma evliliklerin birey, cemaat ve gündelik çatışmaları nasıl şekillendirdiğinin/dönüştürdüğünün canlı bir resmini sunuyor.

Görsel: Kısmet Tabii kitabının kapağı

Paylaş

Anna Maria Beylunioğlu ve Özgür Kaymak’ın İstanbul’un Rum, Yahudi ve Ermeni toplumlarında karma evlilikler üzerine yaptıkları araştırmaları derledikleri ve İstos Yayınevi tarafından yayımlanan “Kısmet Tabii…” kitabı raflarda ve online kitabevlerinde yerini aldı.

Beylunioğlu ve Kaymak’ın azınlık toplumları içindeki tecrübeleri ve kapsamlı araştırmalarının eseri olan çalışma, bir yandan bu grupların hem kendi içlerindeki hem de çoğunluk toplumla olan politik ve kamusal karşılaşmalarının yarattığı meselelerin izini sürerken, bir yandan da kadınlık deneyiminin nasıl ortaklaştığını gözler önüne seriyor.

Tamamı farklı yaş grubu, etnisite ve inançtan 57 görüşmeciyle yapılan mülakatların detaylı bir okuması olan kitapta Karma Evliliklere Bakış, Deneyimler ve Kuşaklararası Dönüşüm, Tanışma Hikâyeleri ve Karma Evliliklerin Gerçekleşme Biçimi, Beraber Yaşama Kültürü, Bir Evlilik Stratejisi Olarak Din Değiştirme, Gayrimüslim Ailelerde Toplumsal Cinsiyet Örüntülerine dair Ek Notlar bölümleri bulunuyor.

“Kısmet Tabii...”, azınlık toplumlarının dışa açılmaya başladığı ’80’lerden itibaren karma evliliklerin birey, cemaat ve gündelik çatışmaları nasıl şekillendirdiğinin/dönüştürdüğünün canlı bir resmini sunuyor.

KİTABIN YAZARLARIYLA ÇEVRİM İÇİ BULUŞMA

Yazarlar Anna Maria Beylunioğlu ve Özgür Kaymak, Yesayan Salonu tarafından 16 Ocak Cumartesi günü düzenlenen söyleşiye katılarak kitabın yolculuğunu okuyucularla paylaşacaklar. Rober Koptaş’ın moderatörlüğünde gerçekleşecek ve canlı yayımlanacak söyleşiyi Yesayan Salonu’nun sosyal medya hesaplarından izleyebilirsiniz. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Eğitim Sen, Dr. Barış Işık’ın üniversitedeki görevinden alınmasına tepki gösterdi

SONRAKİ HABER

Kısa vadeli dış borç stoku 184.3 milyar dolara yükseldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa