18 Ocak 2021 09:23

İstanbul Valiliği kuvvetli buzlanma ve dona karşı uyarı yaptı

İstanbul Valiliği bu gece ve yarın sabah için kuvvetli buzlanma ve don yaşanabileceğini belirterek uyarıda bulundu.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

İstanbul Valiliği'nden bu gece ve yarın sabah için kuvvetli buzlanma uyarısında bulunuldu. Yapılan açıklamada, kar yağışının akşam saatlerinde etkisini yitireceği belirtilirken bazı ilçelerde ölçülen kar kalınlıkları açıklandı.

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada "Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğünden alınan meteorolojik tahminlere göre; İlimizde Cuma günü akşam saatlerinde başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışının, bugün öğleden sonra Anadolu yakasında etkili olacağı, yağışın akşam saatlerinde kesileceği tahmin ediliyor. Yarın (19 Ocak Salı günü) İstanbul'un kuzey kesimlerinde (Arnavutköy,  Sarıyer, Beykoz, Çekmeköy ve Şile) sabah saatlerinden öğle saatlerine kadar hafif kar yağışı geçişleri bekleniyor" denildi.

KUVVETLİ BUZLANMA VE DON UYARISI YAPILDI

Valiliğin açıklamasında buzlanma ve don uyarısı yapılarak "Bu gece ve yarın sabah saatlerinde İstanbul genelinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.

Valiliğin açıklamasında bu sabah saat 09.00 itibarıyla bazı noktalarda ölçülen kar kalınlıkları da paylaşıldı. Buna göre Çatalca'da (Radar sahası) kar kalınlığı 19 cm, Sarıyer Kilyos'ta 10 cm, Silivri'de 10 cm, Sarıyer'de 8 cm, İstanbul Havaalanı'nda 6 cm, Ümraniye'de 3 cm, Atatürk Havaalanı'da 2 cm ve Sabiha Gökçen Havaalanı'da 2 cm olarak ölçüldü. (İstanbul/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Tokat'ta, özel okuldan uzaktan eğitime yarım gün kar arası

SONRAKİ HABER

Ankara Barosundan Diyanet soruşturmasına yanıt: "Yargılanmaktan korkmuyoruz"

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa