18 Ocak 2021 10:09

Basın Konseyinden Erkan Tan’a kınama

Basın Konseyi, öldürülen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin cenazesini, terörist cenazesi gibi gösteren A Haber Televizyonu sunucusu Erkan Tan hakkında kınama kararı verdi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Basın Konseyi, A Haber Televizyonu sunucusu Erkan Tan hakkında yine oy birliği ile kınama kararı verdi.
Basın Konseyi, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’ın A Haber ve Erkan Tan hakkındaki şikayetini değerlendirdi ve Erkan Tan hakkında “kınama” kararı verdi. 

A Haber televizyon kanalında 03.12.2020 tarihinde yayımlanan ‘Sabah Ajansı’ programında sunucu Erkan Tan’ın, suikasta kurban giden Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin cenaze töreninde çekilen bir fotoğrafı ekrana getirerek, “Yine bir PKK’lı teröristin cenazesinden. Burada da CHP’li vekiller Sezgin Tanrıkulu ve Mahmut Tanal var” diyerek kendisine iftira attığını; kişilik haklarına saldırdığını; hakaret edilip hedef gösterdiğini belirterek şikayette bulundu.

"BASİT BİR ARAŞTIRMA…"

Basın Konseyi “A Haber ekranından gösterilen fotoğrafta tabutta bir süreliğine konulan sarı-yeşil- kırmızı renkli örtü bulunmasına karşın, ön planda Tahir Elçi’nin eşi Türkan Elçi, oğlu ve kız durmakta; tabutun üzerinde de ‘Av. Tahir Elçi- Barış Elçisi’  yazılı büyük bir fotoğrafı bulunmaktadır. Fotoğrafın, Tahir Elçi’nin cenaze töreninde çekildiği, açıkça görülmektedir. İnternette arama motorlarında Tahir Elçi’nin cenaze töreniyle ilgili fotoğraflar arandığında bu fotoğrafın onun cenazesinde çekildiği bilgisine kolayca ulaşılabilirken, şikayet edilen bu basit araştırmayı yapmamıştır.” dedi.

"BASIN MESLEK İLKELERİ İHLAL EDİLDİ"

Basın Konseyi Yüksek Kurulu değerlendirmesinde şu görüşlere yer verdi: “Basın Konseyi Yüksek Kurulu yapılan müzakere sonunda şikayet edilen yayında, Basın Meslek İlkeleri’nin “Kamusal bir görev olan gazetecilik ahlaka aykırı özel amaç ve çıkarlara alet edilemez. Gazeteci halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkını gözetir” şeklindeki 3’üncü; “Kişileri ve kuruluşları, eleştiri sınırlarının ötesinde küçük düşüren, aşağılayan veya iftira niteliği taşıyan ifadelere yer verilemez” şeklindeki 4’üncü; “Soruşturulması gazetecilik olanakları içinde bulunan haberler soruşturulmaksızın veya doğruluğundan emin olunmaksızın yayınlanamaz” şeklideki 6’ncı maddelerinin ihlal edildiğini saptamıştır.

Yüksek Kurul’da yapılan oylamada: a) Başvurunun kabulüne, b) Şikayet edilen A Haber Televizyonu’nun ‘Sabah Ajansı’ yayınında Basın Meslek İlkeleri’nin 3 maddesinin ihlal edildiğini oy birliği ile kararlaştırmış; bu nedenle şikayet edilen A Haber Televizyonu sunucusu Erkan Tan hakkında yine oy birliği ile ‘kınama’ kararı verilmiştir.” (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Kocaeli'de kayıp olarak aranan Doktor Uğur Tolun ölü bulundu

SONRAKİ HABER

Tarım Bakanlığının 826 kişilik iş ilanına 100 bin başvuru yapıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa