18 Ocak 2021 14:43
Son Güncellenme Tarihi: 18 Ocak 2021 19:13

İzmir’de sürgünlere karşı başlatılan oturma eylemi devam ediyor

Baskı ve sürgünlere karşı başlatılan oturma eyleminin ikinci haftasında BTS ve KESK İzmir Şubeler Platformu mücadele çağrısı yaptı.

Fotoğraf: BTS İzmir Şubesi

Paylaş

BTS ve KESK İzmir Şubeler Platformu baskı ve sürgünlere karşı başlattıkları oturma eylemlerinin 2. haftasında basın açıklaması yaparak mücadele çağrısı yaptı. Yapılan açıklamada taleplerine yanıt verilmezse Haber-Sen’in sürgünlere ve baskılara karşı Ankara’ya yapacağı yürüyüşü ortaklaştırarak 25-29 Ocak 2021 tarihleri arasında hayata geçirecekleri belirtildi.

“BASKI VE SÜRGÜNLER AÇIKÇA HUKUKSUZLUKTUR”

Alsancak Garı önünde yapılan oturma eylemlerinin ikinci haftasında basın açıklamasını BTS Şube Sekreteri Muhdi Seyhan okudu. Aynı zamanda sürgün edilenlerden biri olan Seyhan, “Sürgünlerle, yapılan aslında insanları ailelerinden kopartmak, yaşamlarını zora sokmak, Kovid-19 salgını ve olağanüstü döneminde dahi insanların yaşamını tehlikeye atmak, psikolojisini bozmak, gelecek kaygıları yaratarak, insanlara kasıtlı kötü muamele yapmak insana yönelik işkencedir” dedi.

KESK’e bağlı sendikalara yönelik sürgün ve baskıların da devam ettiğini hatırlatan Seyhan, “Sendikamız BTS’nin genel sekreterinin sürgün edilmesi gibi KESK’e bağlı Haber-Sen Genel Sekreteri İbrahim Dağmatoğlu da Zonguldak’tan Şanlıurfa’ya sürgün edildi. Haber- Sen 3 No’lu Şube yöneticileri ve üyeleri İzzettin Ekin ve Esra Ademhan 52 aydır açıkta iken geçtiğimiz hafta ihraç edildi. 15 Ocak’ta İzmir Tarım Orkam-Sen Şube Yürütme Kurulu üyesi Ünal Kaymak çalıştığı Tarım İl Müdürlüğü tarafından açığa alındı. Bu sürgünlerle, açığa almalarla, ihraçlarla KESK’e ve bağlı sendikaların sendikal faaliyetleri engellenmekte, üye, yönetici ve temsilcilerimiz cezalandırılmaktadır. Bunun hukuksuzluk olduğu açıkça ortadadır” diye konuştu.

“BİZ DOĞRULARI SÖYLEMEKTEN VAZGEÇMEYECEĞİZ”

BTS olarak bu hukuksuz kararlar geri alınıncaya kadar mücadelelerini sürdüreceklerini belirten Seyhan, “TCDD A.Ş, PTT Genel Müdürlüğü ve Ulaştırma Bakanlığı taleplerimize cevap vermezse, Haber-Sen’in sürgünlere ve baskılara karşı Ankara’ya yapacağı yürüyüşü ortaklaştırma kararımız 25-29 Ocak 2021 tarihleri arasında hayata geçirilecektir” dedi.

Seyhan son olarak taleplerini sıraladı:

“Liyakatsiz atamalara son verin, tecrübeli işi bilen demiryolculara kulak verin, sendikamızın uyarılarını dikkate alın, üzerimizdeki baskı ve sürgün politikalarına son verin. Biz doğruları söylemekten vazgeçmeyeceğiz.” (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İntihar süsü verilerek öldürülen Lale Bayram’ın davası görüldü

SONRAKİ HABER

Narlıdere halkı kentsel dönüşüm sürecine müdahil olmak istiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa