19 Ocak 2021 16:56

CHP JES’lerle ilgili rapor çalışmasına başladı

CHP Jeotermal Enerji Araştırma Komisyonu, Aydın, Manisa, Denizli, İzmir ve Muğla’da yapacakları toplantı ve araştırmalar sonucu JES’lerle ilgili rapor hazırlayacağını duyurdu.

Fotoğraf: CHP Jeotermal Enerji Araştırma Komisyonu

Reklam

CHP Jeotermal Enerji Araştırma Komisyonu ilk toplantısını Aydın’da gerçekleştirdi. Aydın Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret ederek programa başlayan komisyon, Şükran Güngör Toplantı Salonu’nda basına kapalı olarak toplantı gerçekleştirildi. Komisyon toplantının ardından Efeler Belediyesi ve CHP Aydın İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. Ziyaretlerin ardından ise Kızılcaköy, Kuyucular, Yılmazköy ve Germencik Çam Köy’de saha ziyaretleri gerçekleştirildi.

Komisyon başkanı CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkanı Yardımcısı Ali Öztunç, Aydın Büyükşehir Belediyesi’nde yaptığı açıklamada incelemelere ilk olarak Aydın’dan başladıklarını, daha sonra Manisa, Denizli, İzmir ve Muğla’da devam edeceklerini ifade etti.

“JES’LER TARIM AÇISINDAN SIKINTILI”

Aydın’a İzmir’den gelirken ‘çürük yumurta’ kokusu aldıklarını söyleyen Öztunç, “Belki siz Aydınlılar, burada yaşadığınız için alışkın olabilirsiniz ama Aydın’a ilk kez gelen veya Aydın’dan geçen birisi bu kokuyu hemen alıyor. JES’ler sadece çevre açısından sıkıntılı değil, tarım açısından da sıkıntılı. Bu bölge, dünyanın en güzel incirlerinin üretildiği bir bölge ama maalesef JES’ler yanlış kullanıldığı için tarımı, ürünlerini etkiliyor” dedi.

JES’lerin ‘yenilenebilir bir enerji’ olduğunu ve bunu kabul ettiklerini vurgulayan Öztunç, “Dünyadaki uygulanan yöntemlerle uygulanırsa bu yenilenebilir bir enerjidir. Maalesef Türkiye’de bu yol yapılmıyor ve dünya standartlarında kullanılmıyor. Jeotermal enerjiyle ilgili çalışmalarımızın ardından hazırlayacağımız rapor genel başkanımıza ve MYK’mıza sunacağız. TBMM’de gündeme getireceğiz” diye konuştu.

“AYDIN’DA NEFES ALMAKTA ZORLANIYORUZ”

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu da CHP’nin bölgedeki JES’ler konusunda uzun süredir ilgilendiğini ve çalışmalar yürüttüğünü belirterek, “Zaman zaman Aydın’da nefes almakta zorlanıyoruz. Yıllardır bunu dile getiriyoruz. Bu konun üzerinde Aydın’ın geleceği ve çocuklarımız için ciddi anlamda çalışmaya ihtiyaç vardır” dedi. (Aydın/EVRENSEL)

Reklam