20 Ocak 2021 09:44

CHP’li Akın: Akkuyu Nükleer Santrali’ndeki patlamayla ilgili açıklama yapılmalı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Mersin Akkuyu Nükleer Santralinde yaşanan patlamayla ilgili Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın açıklama yapmasını istedi.

Ali Mahir Başarır'ın Twitter paylaşımından alınmıştır

Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Mersin Akkuyu Nükleer Santralinde yol açma çalışması sırasında yaşanan patlamayla ilgili Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın endişeleri giderici bir açıklama yapmasını istedi. 

Mersin Akkuyu’da yapımı devam eden nükleer santral çalışmaları esnasında dün saat 18.20 sularında art arda iki büyük patlama meydana geldi. Bazı evlerin camları, duvarları, kapıları yıkıldı. 

"KAZA İHTİMALİ UYKULARIMIZI KAÇIRIYOR"

Enerji ve Altyapı Yatırımlarından Sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, patlamayla ilgili açıklama yaptı. Türkiye’de neredeyse bütün ilgili paydaşların itirazlarına karşın iktidarın ısrar ettiği nükleer politikası kapsamında Akkuyu’da inşaatı devam eden çalışmanın endişelere neden olduğuna işaret eden CHP’li Akın, şunları dile getirdi: “Resmi makamlar tarafından patlamanın kontrollü yapıldığı belirtilirken; çevredeki yerleşim yerlerinin zarar gördüğü belirlenmiştir. Henüz inşaat halindeyken yol açma çalışmaları sırasında meydana geldiği belirtilen söz konusu kazanın; santralin faaliyette olduğu bir durumda yaşanması ihtimalini düşünmek bile uykularımızı kaçırmaktadır.”

"NÜKLEERDE ISRARCI OLMAK AKIL TUTULMASIDIR"

Türkiye’nin yüzde 30 oranında enerji verimliliği potansiyeli ortadayken, nükleer santral gibi her zaman bir risk oluşturacak politikanın belirlenmesinin mantıklı olmadığını vurgulayan Akın, “Tüm dünyada yeşil enerjiye geçiş için adımlar atılırken; Türkiye’de inşaatından, yakıt ihtiyacına işletmesinden atık yönetimine kadar Rusya tarafından yapılacak bir nükleer santral için ısrarcı olmak akıl tutulmasıdır” dedi.

"VATANDAŞIN FATURASINA DA OLUMSUZ YANSIYACAK"

İktidarın plansız ve programsız yürüttüğü enerji politikalarının vatandaşın faturasına olumsuz yansıdığına işaret eden Akın şunları söyledi: “Akkuyu’da üretilecek elektriğin yarısı için devletin 15 yıl boyunca garanti ettiği alım fiyatının 12,35 dolar olması ise kaza riskinin yanı sıra nükleer santralin ekonomik olarak da kara deliğe dönüşeceğini göstermektedir.”

"BAKANLIK ENDİŞELERİ GİDERİCİ AÇIKLAMA YAPMALI"

Akın, Mersin başta olmak üzere bütün vatandaşları kaygılandıran patlamayla ilgili Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın tüm yurttaşların endişelerini giderecek bir açıklama yapması gerektiğini ifade etti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

CHP'li Utku Çakırözer: AKP seçimi kaybedince hastane vaadi programa bile alınmadı

SONRAKİ HABER

İsrail: Pfizer/BioNTech aşısının ilk dozu, şirketin açıkladığından daha az koruma sağlıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa