20 Ocak 2021 10:04

Dr. Yılmaz Algül: Koronavirüs, Evrim Teorisi’ni canlı yayına bağladı

Dr. Yılmaz Algül, Kovid-19 salgını ile birlikte Evrim Teorisinin bir kez daha pratik hayatta kendisini kanıtladığını belirterek “Bu virüs bizi Evrim Teorisi’nde canlı yayına bağladı” dedi.

Fotoğraf: DAY-MER

Paylaş

Arif BEKTAŞ
İngiltere 

İngiltere’nin önde gelen üniversitelerinden biri olan İmperial College London’da Moleküller Bioloji Öğretim Görevlisi Dr. Yılmaz Algül, Kovid-19 salgını ile birlikte Evrim Teorisinin bir kez daha pratik hayatta kendisini kanıtladığını belirterek “Bu virüs bizi Evrim Teorisi’nde canlı yayına bağladı” dedi.

İngiltere’de 1989 yılında kurulan ve salgının başlamasıyla birlikte, toplumu bilgilendirme ve gıda yardımlarının yanı sıra, gündemdeki konuları, internet üzerinde tartışmalar organize ederek komuoyunu bilgilendiren Türk ve Kürt Toplumu Dayanışma Merkezi (DAY-MER), salı günkü programına Dr. Yılmaz Algül’ü konuk etti.

Algül, aşı çalışmalarını, şirketler arası rekabeti, yeni varyantların özelliklerini ve etkilerini anlattı. Algül, mutasyon geçiren virüsün özelliklerine ve yaşananlara değindi. Algül, virüsün bazen daha etkili ve bazen de çok daha etkisiz olabileceğini ve sürekli bir değişim yaşadığını belirterek, “Biz daha önce Darwin ve Evrim Teorisi’ni savunurken, buna karşı olanlar, ‘ara geçişler, yok bilmem şu yok, bu yok’ derlerdi. Bu virüs bize Evrim Teorisi’ni, milyonlarca yıllık bir sürede değil de, bizi resmen bir yıllık bir canlı yayına bağladı. Yani mutasyonlar, adaptasyonlarla yeni bir nesil ortaya çıktı” dedi.

“KAPİTALİZMİN KLASİK KURALLARI İŞLİYOR” 

Dr. Yılmaz Algül, kullanıma açılan aşılardan Oxford-AstraZeneca aşısının üniversite ile özel şirketin ortak üretimi olduğunu, diğer aşıların ise özel şirketlere ait olduğunun altını çizdi. 

“Pfizer-BioNTech’e sormuşlardı, ‘Aşıyı ülkelere ücretsiz dağıtacak mısınız?​’ diye, onlar da ‘biz bir özel bioteknolojik şirketiz’ cevabı vermişlerdi. Küresel tekeller kendi kapasiteleri kadar üretip, bunu da satıyorlar. Patentleri alıyorlar ve zengin ülkelere satıyorlar. Diğer ülkeleri de bekletiyorlar” diyen Dr. Algül, “Kapitalizmin klasik kuralları işliyor burada. Her ne kadar insanlığın menfaatine olsa da bu aşı, yine de zengin ülkelerin menfaatine oluyor” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Edebiyatta tenkit yöntemi

SONRAKİ HABER

Sandras Dağı ÇED toplantısı halkın tepkisi üzerine ertelendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa