20 Ocak 2021 12:16

Donald Trump'ın veda konuşması: Bir şekilde geri döneceğiz

Beyaz Saray'dan ayrılan Donald Trump, Maryland eyaletindeki Joint Base Andrews askeri üssünde yaptığı veda konuşmasında "Bir şekilde geri döneceğiz" dedi.

Fotoğraf: EPA-EFE/STEFANI REYNOLDS/POOL/AA

Paylaş

Beyaz Saray'dan ayrılan Donald Trump, başkanlık helikopteri Marine One ile eşi Melania Trump'la beraber kendisi için planladığı "veda töreninin" yapılacağı Maryland eyaletinde yer alan Joint Base Andrews askeri üssüne ulaştı.

Askeri üste Trump'ı, destekçilerinin oluşturduğu kalabalığın yanı sıra kızı Ivanka Trump ile damadı Jared Kushner'in de aralarında olduğu aile üyeleri karşıladı.

"Muhteşem bir dört yıl geçirdim" diyen Trump, "Biz sıradan bir yönetim değildik. Bir şekilde geri döneceğiz" ifadelerini kullandı.

Trump, konuşmasına şöyle başladı:

DONALD TRUMP: ÇOK FAZLA ŞEYİ BAŞARDIK BİRLİKTE

"İnanılmaz bir dört yıl geçirdik. Çok fazla şeyi başardık birlikte. Tüm aileme, arkadaşlarıma, çalışanlarıma ve diğerlerine burada oldukları için teşekkür ediyorum. Size çabalarınızdan, sıkı çalışmanızdan dolayı teşekkür ediyorum. Bu ailenin ne kadar çalıştığı konusunda insanların hiçbir fikri yok, onlar sizin için çalıştılar. Çok daha kolay bir hayatları olabilirdi. Ama inanılmaz bir iş çıkardılar. Çok özel bir şey oldu bir dört yıl. First Lady de inanılmaz bir zerafet, güzellik, onur sergiledi ve halk onu çok sevdi.Çok popüler hale geldi. Sen de konuşmak ister misin?"

MELANİA TRUMP: FIRST LADY'NİZ OLMAK BENİM İÇİN BÜYÜK BİR ONURDU

Teklif üzerine kürüsye gelen Melania Trump "First Lady'niz olmak benim için büyük bir onurdu. Çok teşekkür ediyorum sevginizden dolayı, desteğinizden dolayı. Her zaman fikrimde ve dualarımızda olacaksınız. Tanrı hepinizi korusun, ailelerinizi korusun ve bu güzel ulusu korusun" dedi.

DONALD TRUMP: BİR ŞEKİLDE GERİ DÖNECEĞİZ

Donald Trump, şöyle devam ett:

"Yaptığımız harika bir işti değil mi? Amerika'nın ordusunu yeniden inşa ettik. Yeni bir güç inşa ettik ve 'uzay gücü' olarak adlandırdık. Bu önemli bir başarıydı. Geçmişte hiç olmadığı kadar ordumuzu önemsedik ve geçmişte hiç olmadığı kadar destek aldık. Onlara iyi baktık. Geçmiştre gazilere çok iyi davranılmamıştı, biz gazileri çok önemsedik. Harika bir hizmet alıyoruz ordumuzdan. Geçmişte çok uzun süre doktor bekleme süreleri varken şimdi bu süre kısaldı. Artık onlara iyi davranmayan kişilerden kurtulduk.Gazilerimiz mutlu, halkımız mutlu, ordumuz mutlu.

Aynı zamanda vergi kesintisi reformunu gerçekleştirdik. Ülkedeki en önemli reformlardan biriydi bu. Umarım faydalanmışsınızdır, faydalanmadıysanız yapın.

İstihdam inanılmaz bir seviyeye geldi. Göreve geldiğimizde pandemi yoktu. Dolayısıyla rakamlar son derece iyi hale getirildi. Şubattan önceki rakamlara bakarsanız hiç görülmeyen seviyede iyiydi. İki katı büyüme gerçekleştirdik. Pandemiden tüm dünya etkilendi. Şimdi borsa pandemiden öncesinden daha iyi durumda. İki katı bir büyüme gerçekleştirdik. İnanılmaz rakamlar. Eğer her şey dikkatlice yönetilirse inanılmaz şeyler gerçekleşebilir. Bunları gördüğünüzde bizi hatırlayın. Ben ekonomiyi son dere önemsiyorum. Büyümesi çok önemli. Dünyadaki en büyük ülkeye, en büyük ekonomiye sahibiz.

Pandemi evet bizi tüm dünya gibi etkiledi. Kimse bundan kurtulamadı. Herkez şu an çok fazla acı çekiyor. Ama biz bir mucize gerçekleştirdik. Tıbbi bir mucize. Ki bu aşı. Aşı 9 ayda bulundu, 9 yıl ya da 5 yıl 10 yıl yerine. Yıllar sürebilir bir aşıyı geliştirmek. Biz hızlıca bunu yaptık. Bu önemli bir başarıydı.

Biz çok çalıştık ve atletlerin, sporcuların da diyebileceği gibi biz sahada çalıştık, biz her şeyi sahada yaptık. Florida'da otururken birbirimize bakıp 'İyi çalıştık' diyeceğiz. Daha sıkı çalışamazdık. Çok fazla engel vardı. Engelleri aştık ve 75 milyon oy aldık. Bu bir rekordur. Görevde olan bir başkanın bu kadar çok oy alması bir onurdur. Bu beni çok gururlandırıyor.

Hâlâ yapılabilecek şeyler var. İlk yapmamız gereken şey, 'Çin virüsünden' etkilenen ailelere sevgimizi ve saygımızı sunmak.

İnanılmaz insanlarsınız, burası harika bir ülke. Benim için başkanınız olmak en büyük onurdu.

Her zaman sizin için mücadele ediyor olacağım, dinliyor olacağım, izliyor olacağım. Ve size şunu şunu söyleyeceğim: Bu ülkenin geleceği hiçbir zaman bu kadar iyi olmamıştır. Umarım yeni idare başarılı olur. Onlara bol şans diliyorum. Onlar için temeli hazırladık.

Sanıyorum 1917'den bu yana en büyük salgın yaşandı. Buna rağmen yaptığımız şeyler inanılmazdı. Bunu siz olmadan yapamazdım.

Hoşça kal derken sizi sevdiğimi söylemek istiyorum. Bir şekilde geri döneceğiz." (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Sedat Yeşilköy ailesinin avukatları düşük cezalara itiraz edecek

SONRAKİ HABER

Madrid'de bir binada patlama meydana geldi: 3 kişi öldü, 10 kişi yaralandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa