Kadıköy Belediyesi işçileri: Haklı mücadelemizi sürdüreceğiz

TİS taleplerinin karşılanmasını talep eden Kadıköy Belediyesi işçileri, "Talepler karşılanmazsa grev kaçınılmazdır" dedi.

20 Ocak 2021 14:06
Son Güncellenme Tarihi: 20 Ocak 2021 20:41
Paylaş

Kadıköy Belediyesinde toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin tıkanması üzerine önceki gün iki saatlik iş bırakma eylemi yapan Genel-İş Anadolu Yakası 1 No’lu Şube üyesi işçiler, talepleri karşılanmadığı durumda eylemlerini artırarak devam edeceklerini ifade etti. Grev aşamasında olduklarını belirten işçiler, “Talepler karşılanmazsa grev kaçınılmaz kapıdadır” dedi.

Kadıköy Belediyesi Dış Temizlik Baştemsilcisi Mehmet Baştaş, “Son 6-7 aydır Kadıköy Belediyesi ile toplu iş sözleşmesi görüşmelerimiz sürüyor. Bu görüşmelerden maalesef şu ana kadar bir netice alamadık. Sadece idari maddeler üzerinden bir tartışma yürütüldü. 80 civarında maddemiz var. Bu maddelerin şu ana kadar 40 tanesi görüşüldü. Bu görüşmeler de tamamen işçinin iradesiyle, dayatmasıyla yürütülüyor. Şu ana kadar deyim yerindeyse belediye yetkilileri kaçak dövüşmeyi sürdürdüler” dedi. Her fırsatta hakikati haykırdıklarını söyleyen Mehmet Baştaş, “İşçi açlık sınırında çalışıyor. En son hükümetin asgari ücret açıklamasından sonra bizim aldığımız paralar komik denecek bir düzeyde kaldı” diye konuştu. İş bırakma eylemine giderken Kadıköy Belediyesi önündeki eylemlerini hatırlatan Mehmet Baştaş, eylemlerin devam edeceğini belirterek, “Çünkü biz haklıyız. Haklı olduğumuz hak mücadelesini yürüteceğiz, bu mücadele sonuç alınana dek sürecektir” dedi.

"MASADA ANLAŞAMAZSAK GREVE ÇIKACAĞIZ"

Hazırladıkları sözleşme taslaklarına geri dönüş alamadıklarını söyleyen, Dış Temizlik Bina İçi Baştemsilcisi Olcay Eyvel, “Bırakın maddi konuları, idari konularda bile anlaşamadık. Elbette hakkımızı alırsak hiç kimse grevden yana değildir” dedi. İşyerinde örgütlülük konusunda sağlam bağlarının olduğunu belirten Eyvel, “İşçiler, temsilci arkadaşlar şube yönetimi olarak bizim kararımız nettir. Talepler karşılanmazsa grev kaçınılmaz, kapıdadır” diye konuştu.

Kadıköy Belediyesi ve Park ve Bahçeler Müdürlüğü Baştemsilcisi Ahmet Albay da “Belediye yönetimi sürekli bahaneler üretip masadan kalkıyor. Biz de bu nedenden dolayı işi yavaşlatma kararı aldık” dedi. Daha önce basın açıklamalarıyla belediye yönetimini uyardıklarını söyleyen Ahmet Albay, “Masada uzlaşma yanlısı olmamıza rağmen belediye bir türlü yanaşmıyor. Perşembe tekrardan oturum yapacağız. Eğer işveren tutumu aynı şekilde devam ederse daha sert dillerle karşılık vereceğiz. Tam gün iş bırakma gibi. İşçiler fazla bir şey istemiyor. Şu an biz asgari ücretin de çok altında kaldık. Diretmenin bir anlamı yok. Masada anlaşmadığımız takdirde greve çıkacağız. İşçinin alacağı hakları hiç kimse engelleyemez” diye konuştu. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Yasağın kapsamadığı hayatlar

SONRAKİ HABER

Köle gibi çalışıyoruz ama maaşımızı alamıyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa