21 Ocak 2021 10:56

ODTÜ öğrencileri: Siyasi nedenli baskı ve işten atmalara son verilsin

ODTÜ’de rektörlerin demokratik seçimle belirlenmesini talep eden öğrenci ve asistanlara soruşturma açılmasına ve işten atmalara karşı rektörlük binası önünde eylem yapıldı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

ODTÜ’de rektör atamalarına karşı eyleme katılan öğrenci asistanlarının işten atılmasına karşı rektörlük binası önünde eylem yapıldı.

Öğrenci toplulukları ve gençlik örgütlerinin rektörlük önünde yaptığı açıklamada, Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine ve akademisyenlerine destek vermenin demokratik ve özgür üniversite talebini bütün üniversitelerde yükseltmekten geçtiği belirtildi. Boğaziçi’deki gibi ODTÜ’de de üniversitenin yapısına dönük saldırılar yaşandığını ifade eden ODTÜ’lüler, geçen yıllarda yaşanan saldırılara son olarak Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine destek eylemine katılan öğrenci asistanlarının uyarılması ve sonrasında bütçe kesintisi bahane gösterilerek işten atmaların eklendiğini ifade etti.

Üniversitelerin gerçek sahiplerinin öğrencisi, akademisyeni ve emekçisiyle tüm bileşenler olduğu belirtilen açıklamada, ancak üniversiteye dair kararların iktidarın uzantısı olarak hareket eden atanmış rektörler tarafından alındığı ifade edildi. Üniversite bileşenlerinin ortak talepleri için çeşitli biçimlerde bir araya gelmeyi ve mücadele etmeyi sürdüreceğinin vurgulandığı açıklamada, tüm üniversitelerdeki atanmış rektörlerin istifa etmesi, rektörlük seçimlerinin akademisyenler, öğrenciler ve emekçiler tarafından gerçekleştirilmesi, yetkisiz kılınan ÖTK yönetmeliğinin en demokratik şekliyle, öğrencilerle birlikte yeniden düzenlenmesi, öğrencilerin demokratik ÖTK’ler üzerinden üniversite yönetimine dahil edilmesi, antidemokratik bir uygulama olan KHK’lerle ihraç edilen akademisyenler ve barış akademisyenlerinin görevlerine iade edilmesi, öğrencilere ve emekçilere yönelik siyasi nedenli baskıya, mobbinge ve işten atmalara son verilmesi, bu sebeple işten atılan öğrencilerin derhal geri alınması talep edildi.

BİLDİRİ DAĞITAN 2 ÖĞRENCİYE GÖZALTI

Öte yandan önceki gün 100. Yıl Mahallesi’nde Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin Kayyum Rektör Melih Bulu’ya karşı direnişine destek amaçlı bildiri dağıtan iki ODTÜ öğrencisi gözaltına alınmıştı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bilgi Üniversitesi çalışanları: Boğaziçi Üniversitesi bileşenlerinin yanındayız

SONRAKİ HABER

Maaşımıza yapılan zam, diğer zamların karşısında eriyip gidiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa