22 Ocak 2021 08:08
Son Güncellenme Tarihi: 22 Ocak 2021 16:15

Ankara'da gözaltına alınan sağlık emekçileri serbest bırakıldı

Hastane önünde özlük hakları için açıklama yapmak isteyen sağlıkçılar gözaltına alındı. Ankara Tabip Odası Başkanı ve SES Şube eş başkanlarının da arasında olduğu gözaltındakiler serbest bırakıldı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Ankara Şehir Hastanesi önünde özlük hakları ve talepleri için basın açıklaması yapmak isteyen sağlık meslek örgütlerine polis müdahale etti. Poliklinik girişini de bir süre tıkayan müdahelede gözaltına alınan sağlık emekçileri oldu. Gözaltındaki sağlıkçılar yaklaşık 4 saat sonra serbest bırakıldı.

Ankara Tabip Odası, SES, Dev-Sağlık İş, Sağlık Sen, Ankara Diş Hekimleri Odası, SHUDER, Tümrad-Der’in Ankara Şehir Hastanesi önünde, sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin özlük hakları ve taleplerinin karşılanması için yapmak istediği eyleme polis müdahale etti.

Emniyetin basın açıklamasını engellemek istemesi üzerine sağlık emekçileri polisi alkışlarla protesto etti. Polisin müdahalesi nedeniyle poliklinik girişi bir süre tıkandı.

Sağlıkçıları ablukaya alan çevik kuvvet ekipleri, gazetecilerin görüntü almasını kalkanlarını kaldırarak engellemeye çalıştı.

Ankara Tabip Odası Başkanı Dr. Ali Karakoç ve Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Ayşe Uğurlu, SES Ankara Şube Eş Başkanları, Dev Sağlık-İş'ten Örgütlenme Uzmanı Osman Çokaman’ın arasında bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

TTB: SAĞLIKÇILAR HEMEN SERBEST BIRAKILSIN

Türk Tabipleri Birliği (TTB), sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Sağlıkçıların talepleri dile getirdikleri için gözaltına alınan Ankara Tabip Odası Başkanı Dr. Ali Karakoç ve gözaltındaki sağlıkçılar hemen serbest bırakılsın!" dedi. 

SAĞLIKÇILARIN HEPSİ SERBEST BIRAKILDI

Gözaltına alınan sağlıkçıların hepsi yaklaşık 4 saat sonra serbest bırakıldı. (Ankara/EVRENSEL) 

ÖNCEKİ HABER

Yunanistan’da üniversitelere polis gücü planı öğrencileri ayaklandırdı

SONRAKİ HABER

Las Tesis davası: Emniyette çekilen fotoğraf "örgüt üyesi" diye servis edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa