22 Ocak 2021 10:54

Nama: Mobil ekmek büfeleri genelgesi ürkek bir 'Geri adım attırabilir miyiz' girişimi

Tarım Bakanlığının İBB'nin mobil ekmek büfeleri genelgesi ile ilgili konuşan İBB Halk Ekmek Başkanvekili Özgen Nama, "Ürkek bir ‘geri adım attırabilir miyiz’ girişimidir" dedi.

Fotoğraf: @OzgenNAMA'nın Twitter paylaşımından alınmıştır

Paylaş

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın "İBB’nin mobil büfelerine yasak getirmesi"ne dair genelgesi ve ardından mobil büfeleri kapsamadığını açıklamasıyla ilgili konuşan İBB Halk Ekmek Başkanvekili Özgen Nama, "Tarım ve Orman Bakanlığı’nın genelgesi, ürkek bir ‘geri adım attırabilir miyiz’ girişimidir" dedi.

RS FM’de Ali Çağatay’ın Seyir Hali programına katılan İBB Halk Ekmek Yönetim Kurulu Başkanvekili Özgen Nama, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın seyyar satış üzerine yaptığı açıklamaları değerlendirdi. Nama, “Tarım Bakanlığı ‘Benim böyle bir genelgem yok. Biz İBB Halk Ekmek’e böyle bir şey yapmadık’ diyor. Oysa daha önce yayınlanmış tebliğin 8. maddesi ‘Bu tebliğ kapsamında ambalajsız olarak piyasaya arz edilen ürünler sadece bu tebliğin hijyen kriterlerini karşılayan yerlerde piyasaya arz edilir. Bu tebliğ kapsamında piyasaya arz edilen ürünler kasap, manav ve pazar gibi yerlerde arz edilemez’ diyor. Bu daha önceden olan bir şey, ama Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yazısına bu tebliğ hükümlerine aykırı olarak ‘kasap, manav ve pazar gibi yerlerde’ ibaresinin önüne ‘seyyar araçlarla’ ibaresini eklediğini görmekteyiz. Ürkek bir ‘geri adım attırabilir miyiz’ girişimidir” dedi.

"HİZMETİMİZ DEVAM EDECEK"

Nama, İBB Sözcüsü Murat Ongun’un yaptığı açıklamayı hatırlatarak "Biz bu konuda kararlıyız. 40 noktada satışlarımız devam edecektir. Engellenirse o 40 noktada hizmet alan on binlerce İstanbullunun evlerine ekmeği bizzat kendi çalışanlarımızla götürmek konusunda çok kararlıyız. Araçlarımız şu anda fabrikalardan ekmeklerini aldılar. İstanbullular bu konuda müsterih olsunlar, hizmetimiz devam edecek. Bir süre bu araçlarla devam edeceğiz daha sonra kademeli olarak sabit büfelerimizi yerleştireceğiz. Sadece 142 noktaya değil en az 300 noktaya. İstanbul’da Halk Ekmek’in ulaşamadığı mahalle kalmayacak” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Belediye işçisi yazdı: Dayanışma her zamankinden daha önemli

SONRAKİ HABER

Yasin Kaplan Carpet’te Kod 29'la işten atılan işçi oturma eylemine başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa