22 Ocak 2021 14:21

EMEP: İstinafın Gezi davasını bozma kararı AKP’nin bildirisi gibi

İstinaf mahkemesinin Gezi davasında 9 kişi hakkında verilen beraat kararlarını bozmasına dair açıklama yapan Emek Partisi "Karar metni tek adam hükümetinin siyasi manifestosu gibidir" dedi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Emek Partisi (EMEP), istinaf mahkemesinin Gezi davasında 9 kişi hakkında verilen beraat kararlarını bozmasına dair açıklama yaptı. "İstinaf mahkemesinin karar metni, tek adam hükümetinin siyasi manifestosu gibidir. Yargının iktidarın emrine girmesinin en güzel örneğidir" denilen açıklamada adil yargı, demokrasi ve özgürlüklerin halkın birliği ve mücadelesi ile kazanılacağı vurgulandı. Açıklamada "Selahattin Demirtaş, Osman Kavala ve bütün siyasi mahpuslar derhal serbest bırakılmalıdır. Hukuk dışı ısmarlama davalar son bulmalıdır" çağrısı yapıldı.

"KARAR ADETA BİR AKP BİLDİRİSİ NİTELİĞİNDE"

EMEP Genel Başkan Yardımcısı Selma Gürkan imzasıyla yayımlanan açıklamada istinaf mahkemesinin Gezi davasında verilen beraat kararını bozduğu anımsatılarak "İstinaf mahkemesinin kararında boşuna hukuki gerekçeler aradık. Karar adeta bir AKP bildirisi niteliğinde idi. Kararda '17-25 Aralık' süreci ile Gezi direnişi aynı torbaya konup AKP iktidarına karşı bir ayaklanma gibi değerlendiriliyor. Üstelik bu değerlendirme hukuki bir delile göre değil yandaş gazete haberlerine göre, iktidarın resmi söylemine göre yapılıyor" denildi.

"GEZİ DİRENİŞİNİN TALEPLERİ KİRLETİLMEYE ÇALIŞILIYOR"

Açıklamada, mahkemenin kararında, Gezi direnişinin halkın çevre hakkı, laiklik, yolsuzluklara son verilmesi, hak ve özgürlüklerin kısıtlanmasına karşı taleplerinin; ABD’nin Büyük Ortadoğu Projesi çerçevesinde Müslüman Kardeşleri Ortadoğu ülkelerinde iktidar yapma projesine benzetilerek kirletilmeye çalışıldığı söylendi.

"KARAR, YARGININ İKTİDARIN EMRİNE GİRMESİNİN EN GÜZEL ÖRNEĞİDİR"

"İstinaf mahkemesinin karar metni tek adam hükümetinin siyasi manifestosu gibidir. Yargının iktidarın emrine girmesinin en güzel örneğidir" denilen açıklamada, "Anlaşılan odur ki artık hakimler Erdoğan ve hükümetin çıkarlarına göre karar vermektedir" ifadelerine yer verildi.

"ADİL YARGI, HALKIN BİRLİĞİ VE MÜCADELESİ İLE KAZANILACAKTIR"

"İktidarın içindeki klikler mücadelesi ve ABD-AB baskısı yargının bağımsız, tarafsız ve adil olmasını, hak ve özgürlükler alanındaki kısıtlamaların kaldırılmasını sağlayamaz. Adil yargı, demokrasi ve özgürlükler halkın birliği ve mücadelesi ile kazanılacaktır" denilen açıklamada şu çağrıyla son buldu:

"Selahattin Demirtaş, Osman Kavala ve bütün siyasi mahpuslar derhal serbest bırakılmalıdır. Hukuk dışı ısmarlama davalar son bulmalıdır." (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Sağlık emekçileri: Özlük haklarımız için mücadeleye devam edeceğiz

SONRAKİ HABER

Halk aşı sırası beklerken 72 yaşındaki Melih Gökçek ve eşi Kovid-19 aşısı oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa