25 Ocak 2021 05:45

HDP'den tecrit, açlık grevleri, Kobanî davası ve AİHM kararları ile ilgili kampanya

Halkların Demokratik Partisi, şubat ayında tecrit, açlık grevleri, Kobanî davası ve AİHM kararları ile ilgili bir kampanya başlatacağını açıkladı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) logosu

Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) şubat ayında tecrit, açlık grevleri, Kobanî davası ve AİHM kararları ile ilgili bir kampanya başlatacağını açıkladı.

HDP Yerel Yönetimler Kurulunun parti eş başkanlarıyla online olarak yaptığı toplantıda konuşan HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, 8 Şubat’ta yeni bir kampanya başlatacaklarını duyurdu. Haziran ayına kadar sürecek olan kampanyanın tecrit, açlık grevleri, Kobanî davası ve AİHM kararları olmak üzere 4 ana konusu olacağı belirtildi.

HDP toplantısında sözü edilen kampanyaya HDP dışındaki kesimleri de katmanın önemli olduğu vurgulanırken "Yanımıza demokrasi güçleri başta olmak üzere siyasi partileri, STK’leri, demokratik kesimleri alabileceğimiz bir süreci başlatacağız. Her kentin kendi özgününde yanına alabileceği mutlaka farklı kesimler vardır. Bu süreci birlikte ortaklaştırıp eylem ve etkinlikleri birlikte yapıp sonuç alıcı bir şekilde tamamlayacağımıza inanıyoruz" denildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Özlü: Aşı vurulur vurulmaz insanlar güvende olamazlar

SONRAKİ HABER

Sürekli evden çalışmak zorunda kalanlar için bel ve boyun ağrılarını önleyebilecek 5 öneri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa