25 Ocak 2021 05:55
/
Güncelleme: 10:20

Maltepe Belediyesi işçileri TİS hakları için bir araya geldi

Maltepe Belediyesi işçilerine enflasyonun çok altında önerilen yüzde 7'lik zam teklifi tepkiyle karşılandı, işçiler TİS hakları için bir araya geliyor.

Maltepe Belediyesi işçileri TİS hakları için bir araya geldi

Fotoğraf: Evrensel

İstanbul'da Genel iş 2 No'lu şube, Maltepe Belediyesi işçilerine, Maltepe Belediyesinin enflasyonun çok altında önerdiği yüzde 7'lik zam teklifi nedeniyle bugün tüm birimlerde toplantılar yaparak süreci anlatmaya başladı. Sabah 5 vardiyasında işe çıkmayan dış temizlik işçileri 7'ye kadar süren bilgilendirme toplantısına katıldı.

İlk sözü alan dış temizlik işçileri baş temsilcisi Ali Sönmez, “Ücretlerimiz yüzde 50 civarında eridi, 5 aydır görüşmelerde belediye yönetimi, kayıplarımızı giderecek bir teklifte bulunmadı. Ücretlerimiz ve sosyal haklarımız için kendi emeğimize, toplu iş sözleşmemize sahip çıkacağız” derken, “Bu süreçte bizden gelmeyen hiçbir bilgiye inanılmaması gerektiğini, işçilerin kendilerini bölmeye çalışan kişi ve söylemlere karşı uyanık olması gerektiği belirtti.

Şube yöneticisi Umut Karslı, “Buraya, fen işçilerinin, destek birimi işçilerinin, park bahçeler birimi işçilerinin, Kadıköy, Kartal, Ataşehir işçilerinin selamlarını getirdiklerini” ifade etti. Karslı, “Kimseden sadaka istemediklerini, haklarını alana kadar mücadele edeceklerini” söyleyerek sözlerine son verdi. Son olarak söz alan Şube Başkanı Yenigül Özen Dolgun ise, Belediyenin 40 saat gibi kazanılmış haklara da saldırdığını, sefalet ücreti dayatmasını kabul etmeyeceklerini, belediye işçilerinin ve sendikalarının mücadeleye hazır olduğunu ifade etti.

NE OLMUŞTU?

Genel iş 1 ve 2 No'lu belediyeleri kapsayan Maltepe, Kartal, Ataşehir ve Kadıköy belediyelerinde 5 aydır süren toplu iş sözleşmeleri tıkanmış, ardından başlayan arabuluculuk dönemi de son bulmuştu. Belediyeler bu süreçte ya enflasyonun çok altında ücret önerdiler ya da hiç önermediler. Genel iş 1 ve 2 No'lu şubeler ise belediyelerin işçilerin önerdiği taslağı dikkate alan öneriler gelmemesi halinde greve çıkacaklarını açıkladı. Arabuluculuk döneminin bitmesinin ardından 2 şubede 60 gün içinde greve çıkma hakkı kazanmış, bunun da yaklaşık 20-30 gününü geride bırakmışlardı. (İstanbul/EVRENSEL)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Kamuda işçiden gizli pazarlık

Kamuda işçiden gizli pazarlık

Türk-İş ve Hak-İş’in üç genel başkan yardımcısı, 600 bin işçiyi kapsayan kamu toplu sözleşme görüşmeleri için önümüzdeki hafta Çalışma Bakanlığına sunmak üzere zam talebini belirledi. Ancak zam oranı açıklanmadı. Pazarlığı yapılacak rakamdan haberi olmayan işçiler tepkili: “Neyi kimden gizliyorsunuz, taslağı açıklayın.”

22 bin 131 TL Türk-İş'in belirlediği açlık sınırı

72 bin TL Türk-İş'in belirlediği yoksulluk sınırı

30 bin TL Kamu işçisinin ortalama ücreti

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen'in tutukluluğuna yapılan itiraz "kaçma şüphesi" gerekçesiyle reddedildi.

Evrensel'i Takip Et