25 Ocak 2021 13:37

CHP Sözcüsü Faik Öztrak: Ne söylenen takvim tuttu, ne de aşı sayıları

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Çin'den alınan Kovid-19 aşıları için "Bugün gelenlerle gele gele 9,5 milyon doz aşı geldi. Ne söylenen takvim tuttu, ne de aşı sayıları" dedi.

Fotoğraf: CHP Basın Bürosu

Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Merkez Yönetim Kurulu toplantısının ardından basın toplantısı düzenledi.

Demirören Haber Ajansının aktardığına göre Öztrak, Çin'den tedarik edilen koronavirüs aşısıyla ilgili, "Bugün gelenlerle gele gele 9,5 milyon doz aşı geldi. Ne söylenen takvim tuttu, ne de aşı sayıları" dedi.

"Çin'deki aşı firmasıyla imzalanan bir sözleşme var ise, tedarikteki bu gecikmelerin, bu belirsizliğin sebebi nedir" diye soran Öztrak, bunun nedeninin millete açıklanmak zorunda olduğunu söledi.

Öztrak, "Biontech-Pfizer aşıları, yani Alman aşıları ne zaman gelecek? Sağlık Bakanı 1,5 milyon doz Alman aşısının ocak ayında geleceğini söylemişti. O aşılardan da hâlâ haber yok. Ne oluyor bu aşılara" diye sordu.

"GENEL BAŞKANIMIZ, MİLLETVEKİLLERİMİZLE HER İSTEDİKLERİ ZAMAN GÖRÜŞÜR"

Öztrak, CHP'li 3 milletvekilinin Muharrem İnce'nin kuracağı yeni partiye geçeceği ve yarın da Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşeceklerine dair açıklamaların hatırlatılması üzerine, "Bu işin başından itibaren söylüyorum; Genel Başkanımız milletvekillerimiz ile her istedikleri zaman görüşür. Dolayısıyla bunda olağanüstü bir durum yoktur" dedi.

"AZ KALDI, BİZ HAZIRIZ"

Öztrak ayrıca "Yeni kuralları koyacağız, yeni kadrolarla, yeni kurumları hep birlikte inşa edeceğiz. Yepyeni ve güçlendirilmiş parlamenter sistemle, hukuk devletini ve adaleti hepimiz için yeniden tesis edeceğiz. Ekonomiyi borçla şişirmek yerine, büyüme stratejimizin merkezine büyümeyi, zenginleşmeyi koyacağız. Ürettiğimizi hakça paylaşacağız. Bunu dostlarımızla birlikte yapacağız. Az kaldı, biz hazırız'" diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul esnafı eylem yaptı: Açız, sesimizi duyun artık

SONRAKİ HABER

Türkiye'de son 24 saatte 137 kişi Kovid-19 nedeniyle yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa