25 Ocak 2021 17:16

Suriye Anayasa Komitesi toplantılarının beşinci turu devam ediyor

BM Cenevre Ofisi'nde başlayan Suriye Anayasa Komitesi toplantılarının beşinci turunun ilk gününde anayasanın temel ilkeleri ele alındı.

BM Cenevre Ofisi | Fotoğraf: Tom Page/Flickr (CC BY-SA 2.0)

Paylaş

Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisi'nde başlayan Suriye Anayasa Komitesi toplantılarının beşinci turunun ilk gününde anayasanın temel ilkeleri ele alındı.

Taraflar Cenevre'de yeniden bir araya geldi. İki oturum halinde yapılan ilk gün toplantıları Türkiye saatiyle 18.30'da sona erdi.

BM Suriye Özel Temsilcisi Geir O. Pedersen'in başkanlık ettiği toplantılarının ardından taraflar herhangi bir açıklama yapmadı.

Anadolu Ajansının aktardığına göre ilk gün toplantılarında "anayasanın temel ilkeleri" ele alındı ve toplantılar "sakin" geçti.

Toplantılar, koronavirüs salgını gerekçe gösterilerek basına kapalı gerçekleştiriliyor.

Toplantılarda muhaliflerin eş başkanlığını eski Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Başkanı Hadi el Bahra, Esad yönetiminin eş başkanlığını ise önceki anayasayı hazırlayan komitede de yer alan hukukçu Ahmed Kuzbari yürütüyor.

Suriye Anayasa Komitesi toplantıları cuma günü sona erecek.

Pedersen, 22 Ocak'ta düzenlediği basın toplantısında, taraflara artık anayasayı yazmaya bir yerden başlamaları çağrısında bulunmuştu. (Cenevre/AA)

ÖNCEKİ HABER

AB'den aşı teslimatını geciktiren AstraZeneca'ya tepki

SONRAKİ HABER

ABD Başkanı Biden, Schengen ülkeleri ve 4 ülkeye seyahat kısıtlaması getirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa