27 Ocak 2021 15:26

BTS ve Haber-Sen’den sürgünlere karşı ortak eylem

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası ile Basın Yayın İletişim ve Posta Emekçileri Sendikası, üye ve yöneticilerinin sürgün edilmesine ve ihraçlara karşı 4 Şubat’ta Ankara’da ortak eylem yapacak.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) ve Basın Yayın İletişim ve Posta Emekçileri Sendikası(Haber-Sen), sendika üye ve yöneticilerinin sürgün edilmesine karşı 4 Şubat’ta Ankara’da ortak eylem yapacak.

TCDD’de BTS üyesi 4 kamu emekçisi sürgün edilirken, PTT’de ise iki Haber-Sen üyesi bakan onayı ile ihraç edilmişti. Geçtiğimiz hafta gerçekleşen sürgün ve ihraçlara karşı BTS emekli yöneticileri, basın toplantısı düzenleyerek sürgün edilen arkadaşlarının görevlerine iade edilmesini istedi.

Sendika genel merkezinde düzenlenen açıklamada konuşan BTS Genel Başkanı Murat Oral, eski üyelerinin yanında olmalarının kendine güç verdiğini belirterek, baskı ve sürgünlere karşı mücadele etmeye devam edeceklerini belirtti.

EYLEM PLANI

Oral önümüzdeki hafta sürgünlere karşı yapacakları eylem planını açıkladı. KESK’e bağlı Haber-Sen ve BTS ortak eylem yapacak. İki sendika 2 Şubat’ta İzmir, Diyarbakır, Malatya, 3 Şubat’ta İstanbul ve Zonguldak’ta ortak basın açıklamaları gerçekeştirecek. 4 Şubat günü ise başkentte toplanılarak, saat 12.00’de Ankara Garı önünde basın açıklaması yapılacak.

"SİZ BİZİ SÜRMEKTEN YORULURSUNUZ AMA BİZ ASLA YILMAYIZ"

Emekliler adına konuşan eski BTS Ankara Şube Başkanı Sevim Boyraz, sendikalarının üye ve yöneticilerine yönelik saldırıların, tüm ülkede yaşanan antidemokratik uygulamalardan, hak arayan emekçilere yönelik saldırıdan, asgari ücretle toplumun açlığa mahkûm edilmesinden, kamunun talanından bağımsız olmadığına dikkat çekti.

Boyraz, emekli olsalar bile BTS ‘nin yanında durmaya devam edeceklerini söyledi. BTS'nin 30 yıllık tarihinde onlarca genel müdür, daire başkanının keyfi davranışları, haksız uygulamaları ile mücadele ettiğini ve asla boyun eğmediğini belirten Boyaz, ‘’Ne kadar baskı da kursanız ne kadar demiryolu emekçisini sürgün de etseniz bu coşkun akan suyu engelleyemezsiniz. O nedenle gelin yaptığınız yanlıştan dönün... Yoksa siz bizi sürmekten yorulursunuz ama biz asla yılmayız…’’ dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Baldur yöneticileri Kocaeli Valiliğini ziyaret etti, grevdeki işçiler tepki gösterdi

SONRAKİ HABER

Türkiye'de son 24 saatte 132 kişi Kovid-19 nedeniyle yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa