28 Ocak 2021 06:40

Saadet Partili Asiltürk: Erdoğan, İstanbul Sözleşmesi'nin kaldırılacağını söyledi

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk, "Sayın Cumhurbaşkanının da görüşü kalkması yönünde. Kaldırılacağını kendisi de kesin olarak ifade etti" dedi.

Ekran alıntısı: YouTube'daki Oğuzhan Asiltürk Kudüs TV Diyalog ve Uhuvvet Programına Katıldı adlı videodan alınmıştır

Paylaş

Saadet Partisi (SP) Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk, AKP'den bazı yetkililerin kendisine gelerek, İstanbul Sözleşmesi'nin kaldırılması konusunu Erdoğan'a iletmelerini istediğini açıkladı. Asiltürk, "Sayın Cumhurbaşkanının da görüşü kalkması yönünde. Kaldırılacağını kendisi de kesin olarak ifade etti" dedi.

SP'li Oğuzhan Asiltürk, kendisini ziyaret eden AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la yaptığı görüşmeye ilişkin konuştu. Erdoğan’ın açıklamalarının üzerine bir şey söylemeyeceğini belirten Asiltürk, partisinin ittifak politikası için "Açıklarsam bir bölünme meydana gelir. Ben bunu açıklamam. Ne yapacağım kalbimde durur" dedi.

"İSTANBUL SÖZLEŞMESİ'NİN KALDIRILACAĞINI İFADE ETTİ"

Asiltürk Kudüs TV'de katıldığı bir programda Cumhurbaşkanı Erdoğan'la yaptığı görüşmelere ilişkin konuştu. Asiltürk, “AK Parti'nin yetkilileri bana geldi ve bu sözleşmenin (İstanbul Sözleşmesi) kesinlikle kalkacağını söyledi. Lütfen siz bizi destekleyecek şekilde konuşun da bize yardımcı olun. Sayın Cumhurbaşkanının da görüşü kalkması yönünde. Ben de biliyorum ifade ettiğini kesinlikle kalkacak. Ama parti içinde cahiller var, kadın hakları falan diyenler. Bir de buna karşı olanlar var. Kaldıracakalarını kesin olarak kendisi de ifade etti." ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Yazar Mesut Kara’nın “Bütün Eserleri” yeni baskılarıyla Klaros Yayınları’nda

SONRAKİ HABER

Boğaziçi öğrencileri tüm engellemelere rağmen rektörlük önüne çadırlarını kurdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa