28 Ocak 2021 07:18
Son Güncellenme Tarihi: 28 Ocak 2021 13:18

Boğaziçi öğrencileri tüm engellemelere rağmen rektörlük önüne çadırlarını kurdu

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, "kayyumluk" adını verdikleri rektörlük binasının önündeki alanın kapatılmaya çalışılmasına rağmen geri adım atmayarak çadırlarını kurdu ve nöbet eylemine başladı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Melih Bulu'nun Boğaziçi Üniversitesine kayyum rektör olarak atanmasıyla başlayan ve devam eden öğrenci eylemlerini engellemek için kampüste öğrencilerin toplandığı alana şerit çekildi. Öğrenciler, nöbet alanlarına sahip çıkmak için "kayyumluk" adını verdikleri rektörlük binası önünde toplandı. Özel güvenlik görevlileri burada çadır kurmak isteyen öğrencilere karşı zor kullandı, öğrencilerin çadırını kırdı. Ancak geri adım atmayan öğrenciler rektörlük binası önüne çadırlarını kurarak nöbet eylemlerine devam etti.

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri de Prof. Dr. Melih Bulu'nun atanmasını bir kez daha sırtlarını dönerek protesto etti.

ÖĞRENCİLERİN NÖBET ALANI GÜVENLİK ŞERİTLERİYLE KAPATILDI

Sabah saatlerinde öğrencilerin her gün nöbet eylemi gerçekleştirdiği alan güvenlik görevlileri tarafından ablukaya alındı. Öğrencilerin "kayyumluk" adını verdiği rektörlük binası önüne güvenlik şeridi çeken özel güvenlik görevlileri alanı kapatmaya çalıştı.

Bu gelişme üzerine toplanma çağrısı yapan öğrenciler, rektörlük binası önünde bir araya gelerek çadırlarını kurmaya başladı. Özel güvenlik görevlileri, öğrencileri zor kullanarak engellemeye çalıştı, çadırlarını kırdı.

Özel güvenliğin saldırısı karşısında geri adım atmayan öğrenciler,  okulun emekçileriyle karşı karşıya gelmek istemediklerini belirterek "Korkak Melih gel kendin saldır" sloganı attı.

Öğrencilerin kararlı mücadelesi sonucu çadır yine rektörlük binası önünde kuruldu ve nöbet eylemi başladı.

MELİH BULU'NUN BAŞI DEMOKRASİYLE DERTTE

Melih Bulu moderatörlüğünde dün online olarak gerçekleştirilen "Girişimciliğin Yeni Normali: Tehditler-Fırsatlar" başlıklı etkinlik sırasında öğrenciler hem YouTube yayınında hem Zoom toplantısında yorumlara "kayyum rektör istemiyoruz" yazdığı için önce yayının yorumları silindi, ardından yayın yoruma kapatıldı.

Online etkinlikte Melih Bulu mikrofonunu açtığı sırada öğrencilerin slogan seslerinin yayına gitmesi sonrası protestoya katılan öğrenciler güvenlik görevlilerince rektörlük binasından uzaklaştırılmaya çalışıldı. Öğrencilerin rektörlük binasının yanından ayrılmamaları üzerine yayın, slogan sesleri, yorumlar ve "dislike" sayıları nedeniyle YouTube'dan kaldırıldı.

AKADEMİSYENLER SIRTLARINI DÖNDÜ

Cumhurbaşkanı  Tayyip Erdoğan'ın AKP'li Prof. Dr. Melih Bulu'yu Boğaziçi Üniversitesine rektör olarak atamasının ardından başlayan protestolar devam ediyor. Güney Kampüs'te Rektörlük binası önünde bir araya gelen akademisyenler Bulu’ya karşı başlattıkları sırt dönme eylemine devam etti.

(İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Saadet Partili Asiltürk: Erdoğan, İstanbul Sözleşmesi'nin kaldırılacağını söyledi

SONRAKİ HABER

MB Başkanı Ağbal'dan kara tablo | 2021 yüksek faiz ve yüksek enflasyon yılı olacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa