28 Ocak 2021 08:44

AKP'li Mahir Ünal, İYİ Parti ve Saadet Partisi'yle ittifaka yeşil ışık yaktı

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, ittifak tartışmalarına dair "İYİ Parti ve Saadet Partisi'ni bir tarafta, CHP ve HDP'yi diğer tarafta görüyoruz" ifadelerini kullandı.

Mahir Ünal | Fotoğraf: Kemal Ceylan/AA

Paylaş

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, ittifak iddiaları ile ilgili İYİ Parti ve Saadet Partisine açık kapı bıraktı, "CHP ve HDP’yi ayrı bir yerde, İYİ Parti ve Saadet Partisi’ni ayrı bir yerde tutuyorum" dedi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, CNN Türk Ankara temsilcisi Dicle Canova'nın sorularını yanıtladığı canlı yayında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. İttifak iddialarına dair de konuşan Ünal, "CHP-HDP’yi ayrı bir yerde, İYİ Parti-Saadet Partisi’ni ayrı bir yerde tutuyorum. Türkiye’nin yanında duran kim varsa onunla konuşuruz" ifadelerini kullandı.

"VALİLER TABİİ Kİ CUMHURBAŞKANINDAN TALİMAT ALACAK"

"Militan" polemiğine dair de konuşan Ünal, "Tabii ki cumhurbaşkanından talimat alacaklar, valiler cumhurbaşkanlığının temsilcisidir" dedi.

Mahir Ünal’ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Demokrasi dediğimiz şey, milletin temsilcileri aracılığı ile yönetmesidir. Milletin seçtiği yönetmeyecek de kim yönetecek! Sen nasıl oluyor da seçilmiş, meşru hükümeti sorgularsın! Tabii ki valiler cumhurbaşkanından talimat alacak. Valiler cumhurbaşkanlığının temsilcisidir. 'Sözde ifadesini cumhurbaşkanı için kullandılar, şimdi de valilere militan dediler. Bunun adı iç cepheyi yıkma çalışmasıdır.

Cumhurbaşkanını milletin seçmesiyle parlamenter sistem ortadan kalktı. Seçimle gelen her cumhurbaşkanı siyasi olarak tarafsız olamaz, hukuki olarak tarafsız olur. Halkın seçtiği cumhurbaşkanından rahatsız oldukları için parlamenter sistem diyorlar"

İYİ PARTİ VE SAADET PARTİSİ'NE YEŞİL IŞIK

"Millet ittifakı içerisinde iki partiyi ayrı yere koyuyorum. CHP ile HDP’yi bir tarafa, İYİ Parti ile Saadet Partisini ayrı tarafa koyuyoruz. Türkiye’nin yanında duran kim varsa konuşuruz.

Cumhurbaşkanımızın 52’nin altına, AK Parti'nin oyu yüzde 40’ın altına düşmedi. AK Parti'nin oyu son araştırmalarda yüzde 40-44 bandında gidiyor."

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kılıçdaroğlu ve Babacan, “güçlendirilmiş parlamenter sistem” gündemini görüştü

SONRAKİ HABER

TMMOB: Kanal İstanbul projesinde bilim insanlarına baskı deşifre oldu, iptal edilsin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa