29 Ocak 2021 07:55

Çayırova Amana Foods işçileri bir işçinin işten atılması sonrası iş bıraktı

Kocaeli Çayırova'da bulunan Amana Foods fabrikasında bir işçinin işten atılması üzerine işçiler iş bıraktı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Çayırova Amana Foods fabrikasında patronun bir işçiyi işten çıkarması üzerine işçiler iş bıraktı.

Kocaeli'nin Çayırova ilçesinde kurulu Amana Foods fabrikasında örgütlenme faaliyeti yürüten Türk-İş'e bağlı Koop-İş sendikasının yetki başvurusunda bulunmasının ardından patron bir işçiyi işten çıkardı. Fabrika yönetimi, işçinin insan kaynakları birimi ile yaptığı görüşmenin ses kaydını aldığını ve bu yüzden işten çıkarıldığını iddia etti.

İşten çıkarmanın ardından bir araya gelen Amana Foods işçileri iş bırakarak fabrika bahçesinde toplandı ve yönetimin tutumunu protesto etti. İşçiler, fabrika yönetimi tarafından kendilerine mobbing uygulandığını ve bugün yapılan toplantıda işveren vekili Murat Koyuncu tarafından hakarete uğradıklarını da belirtti.

PATRON "ÇALIŞMAYANA KAPI ORADA" DEDİ

Yaşananları Evrensel'e aktaran Koop-İş İstanbul 1 Nolu Şube Başkanı Aziz Hacısalihoğlu, fabrikada örgütlenme çalışması yürüttüklerini ve bu süreçle beraber fabrika yönetiminin işçilere baskı uygulamaya başladığını belirtti.

İşçilerin üzerinde baskı kurulmaya çalışılması ve mobbing uygulamalarının ardından işveren vekili ile görüşme talep ettiklerini ifade eden Hacısalihoğlu, "İşveren, yapacağımız görüşmenin öncesinde işçilere 'Biz burada başka bir güç istemiyoruz, sendika umurumuzda değil. Çalışan çalışır, çalışmayana kapı orada' gibi ifadeler kullandı. Sendika temsilcisi olarak belirlediğimiz işçi arkadaş, sigortasız çalıştırılan işçilerin de sigortalarının yapılmasını talep ettiğinde ise işveren vekili 'Biz size bu zamana kadar çok babalık yaptık, haddinizi aştınız' diyerek hakarete varan cümleler sarf etti. Sonrasında sendika temsilcisi arkadaşımızın iş akdi feshedildi. Yönetim bizlerin görüşme talebini de geri çevirince işçiler tepki olarak fabrikayı boşalttı" dedi. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Azap: Ankara’da şubat ortasında yeni bir dalga bekliyoruz

SONRAKİ HABER

İstanbul'un en eski tarihi yapılarından Ayios Polieuktos Kilisesi bakımsız halde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa