29 Ocak 2021 11:14

İran Dışişleri Bakanı Türkiye’de: İran ve Türkiye ilişkileri çok önemli

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif Türkiye’ye geldi. Zarif, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ve ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştü.

Muhammed Cevad Zarif (solda), Mevlüt Çavuşoğlu (sağda) | Fotoğraf: Cem Özdel / AA

Paylaş

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif ile Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde görüşme gerçekleştirdi. Görüşmenin ardından yapılan basın toplantısında Çavuşoğlu, “Türkiye olarak Cevad Zarif'e ve İran'a desteğimiz tam” dedi ve “Umarım Biden yönetimi nükleer anlaşmaya geri döner. Böylece kardeş İran'a yönelik ambargolar kalkmış olur” açıklamasında bulundu.

İran Dışişleri Bakanı Zarif ise “İran'la Türkiye'nin Kafkasya konusundaki iş birlikleri kesinlikle bölge ülkelerinin çok yararına olacaktır" ifadelerini kullandı. Zarif, "Bizim için İran ve Türkiye ilişkileri çok önemlidir. İran ve Türkiye arasındaki iş birliği alanları çok geniş. ABD'nin daha mantıklı tutum almasıyla ilişkileri derinleştireceğiz” dedi.

CUMHURBAŞKANI DA ZARİF İLE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan da İran Dışişleri Bakanı Zarif ile görüştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İran Dışişleri Bakanı Zarif, Vahdettin Köşkü'nde bir araya geldi. 2 ssat süren görüşme basına kapalı olarak gerçekleşti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

AB ile AstraZeneca arasındaki aşı anlaşması yayımlandı

SONRAKİ HABER

AP milletvekillerinden Gökhan Güneş için Bakan Soylu'ya mektup

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa