1 Şubat 2021 13:06
/
Güncelleme: 17:09

Boğaziçili öğrenciler engellenirken, Anadolu Gençlik Derneği tekbirli eylem yaptı

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin eylemi pandemi gerekçesiyle engellenirken, Anadolu Gençlik Derneği üyeleri İstanbul Üniversitesi önünde eylem yaptı.

Boğaziçili öğrenciler engellenirken, Anadolu Gençlik Derneği tekbirli eylem yaptı

Fotoğraf: DHA

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin bugün yapmak istediği eylem yasağı gerekçesiyle polis tarafından engellenip, çok sayıda öğrenci gözaltına alınırken İstanbul Üniversitesi önünde Anadolu Gençlik Derneği ve Milli Gençlik Vakfı üyelerinin eylemine izin verildi. Beyazıt Meydanında toplanan grup tekbir getirdi.

Melih Bulu'nun rektör olarak atanmasının haftalardır protesto edildiği Boğaziçi Üniversitesinde düzenlenen sergi, sosyal medyada hedef gösterilmiş, hızla soruşturma açılarak gözaltına alınan 2 öğrenci tutuklanmıştı. Bugün eylem yapmak isteyen öğrenciler polisler tarafından ablukaya alındı, çok sayıda öğrenci gözaltına alındı.

O sıralarda Anadolu Gençlik Derneği (AGD) ve Milli Gençlik Vakfı (MGV) üyeleri ise Beyazıt Meydanı'nda toplanarak islami referanslara gönderme yaptı, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıklamalarına benzer ifadelerle "sapkın zihniyetler" diyerek nefret dili kullandı. Polisin herhangi bir uyarıda bulunmadığı grup, tekbir getirdi, Kur'an-ı Kerim okudu. (HABER MERKEZİ)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Çayırhan’da çakal sofrası

Çayırhan’da çakal sofrası

AKP iktidarının özelleştirmek istediği Çayırhan Termik Santrali ve maden işletmesinin ‘adrese teslim’ ihalesi bugün gerçekleştirilecek. İşçiler ve kamuoyu özelleştirmeye karşı çıkarken, adrese teslim ihaleye sicili kabarık patronların katılması bekleniyor. Çayırhan’ı yutacak sofrada IC İçtaş, Cengiz, Kolin, Limak, Alagöz, Ciner, Yıldızlar SSS var.

Bugün günlük milyonlarca lira değerinde elektrik üretimi yapan termik santralin yıllık 120 milyon dolar, 2060 yılına kadar 4.2 milyar dolar kâr elde edebileceği kaydedildi.

TPAO, BOTAŞ, ETİ Maden, EÜAŞ hedefte

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
2 Mart 2025 - Sefer Selvi

Evrensel'i Takip Et