01 Şubat 2021 15:40

"Okullar 15 Şubat’ta açılacaksa neden eğitim emekçilerinin aşılanmaya başlanmadı?"

Eskişehir Eğitim Sen Şube Başkanı Faik Alkan, “Okullar 15 Şubat’ta açılacaksa neden eğitim emekçilerinin aşılanmasına başlanmamıştır?” diye sordu.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Eskişehir Eğitim Sen Şube Yürütme Kurulu’nun çağrısıyla eğitim ve bilim emekçileri, Milli Eğitim Bakanlığının 15 Şubat’ta okulların yüz yüze eğitime geçebileceği yönündeki açıklaması ile ilgili Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde bir basın açıklaması gerçekleştirildi. Eskişehir Eğitim Sen Şube Başkanı Faik Alkan, “Okullar 15 Şubat’ta açılacaksa neden eğitim emekçilerinin aşılanmasına başlanmamıştır?diye sordu.

Milli Eğitim Bakanlığının bir türlü okulları açacak hazırlıkları yapamadığını belirten Alkan, “Özellikle yüz yüze eğitim için en temel gereklilik olan Okul Sağlığı Hizmetleri yeniden yapılandırılmamış, okulların açılmasına ilişkin süreç şeffaf şekilde yürütülmemiştir. Özel okulların kayıt kaygısı ile ortaya çıkan bu tarihe yönelik hiç bir çalışma ortada yoktur. Haklı olarak Eğitim Sen olarak soruyoruz: Gerçekten okulların yüz yüze eğitime geçmesinde, MEB samimi ise neden öğretmenlerin ve eğitim emekçilerinin aşılamasına başlanmamıştır?​” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığının eğitim ve öğretimi hazır hale getirmekte yükümlü yegâne kurum olduğunu hatırlatan Faik Alkan, toplumda okulların açılmasına yönelik bir beklenti olduğunu ve şartlar oluşturularak okulların bir an önce açılması gerektiğini belirtti. Okulların açılabilmesi için öncelik sıralamasının en başında aşılamanın olduğunu vurgulayan Alkan, “Bilimsel bilgi aşının en iyi antikor oluşturduğu süreyi 2 ay olarak belirtmektedir.  Ne yazık ki eğitimde bilimsellik ortadan kalktığı için MEB bürokratları adeta kulaklıklarını bilim insanlarının seslerine tıkamıştır. Geçen eğitim öğretim yılındaki eğitim kayıplarımız ortadayken bu yılı da kaybetmeden okullar açılmalıdır. Bir kuşak kaybedilmektedir. Yüz yüze eğitimin olmaması eğitimdeki eşitsizliği arttırmaktadır. Uzaktan eğitim ile bu iş olamaz. Parası olan için sorun yoktur fakat yoksul ve parası olmayan, eğitime ulaşamayan milyonlarca öğrenci için eğitim gerçekten büyük meseledir. En önemlisi bu şartlarda merkezi sınavları MEB ve ÖSYM nasıl yapacaktır?​” diyerek tepki gösterdi.

TALEPLER

Okulların açılabilmesinin koşullarının oluşturulması için talepleri olduklarını belirten Faik Alkan, bu talepleri şöyle sıraladı:

  • Eğitim ve bilim emekçileri, öğrenciler aşılansın
  • Seyreltilmiş sınıf uygulamasına geçilsin
  • Eğitime ek bütçe ayrılsın
  • Her okula sağlık personeli sağlansın
  • Koruyucu ekipman sağlansın
  • Düzenli test yapılsın
  • Okullar fiziki olarak hazırlansın
  • Eşitsizlikler giderilsin
  • Liseye Giriş Sınavı yapılmasın

Eğitim emekçileri ve öğrenciler için riskin arttığını vurgulayan Alkan, özel okulların çoktandır kurs adı altında ya da farklı yollarla yüz yüze eğitim vermekte olduklarını, 22 Ocak'tan bu yana resmi ve özel okullarda öğretmenler ve öğrencilerin kurslarla yüz yüze eğitime geçtiğini belirtti. Faik Alkan sözlerini “Bir an önce yeni bir aşı takvimi düzenlemesi yapılıp okullarımızdaki tüm eğitim emekçileri ve bileşenleri ile aşılanmalı şartlar oluşturulup yüz yüze eğitime geçilmelidir” diyerek tamamladı. (Eskişehir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

8 ve 12. sınıflar ile ilkokul ve özel eğitimde yüz yüze eğitim 1 Martta başlayabilir

SONRAKİ HABER

Mersin Büyükşehir Belediyesi hizmet binasında yangın çıktı, 2 kişi gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa