02 Şubat 2021 10:25

Süleyman Soylu'nun nefret suçu işlediği bir tweeti daha kısıtlandı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun "LGBT sapkınları" ifadelerinin yer aldığı ve gerçekleri çarpıtmaya çalıştığı tweeti, nefret davranışı ile ilgili Twitter Kuralları'nı ihlal ettiği için kısıtlandı.

Süleyman Soylu'nun kısıtlanmış paylaşımının ekran görüntüsü.

Paylaş

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun "LGBT sapkınları" gibi nefret söylemi içeren bir tweeti daha Twitter tarafından kısıtlandı. Soylu, Twitter hesabından "Tuzağa düşmeyin" diyerek kendince Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine seslenmiş "Solcu bile olamayan kart siyasetçilerin tuzağına düşmeyin" gibi tuhaf söylemlerde bulunmuştu. Soylu'nun paylaştığı görselde iki kez nefret söylemi içeren "LGBT sapkınları" ifadesi geçiyordu. Twitter bu paylaşımı, nefret davranışı ile ilgili Twitter Kuralları'nı ihlal ettiği gerekçesiyle kısıtladı.

Soylu'nun Twitter hesabından paylaştığı görselde "Kabe-i Muazzama'ya hakaret eden LGBT sapkınlarına müsamaha göstermeli miyiz? Elbette hayır. Rektörlük binasını işgale kalkan LGBT sapkınlarına müsamaha göstermeli miyiz? Elbette hayır. Boğaziçi'nin olan biteni izleyen sakinlerine bir sözüm var: Hayatta hiç bir başarının altında imzası olmayan, bir ajansın elinde oyuncak olan,solcu bile olamayan kart siyasetçilerin tuzağına düşmeyin... Sizden beklentimiz, bilimsel başarı, sizden beklentimiz, okul başarısı, sizden beklentimiz, Büyük ve Güçlü Türkiye'ye hazırlanmanızdır." ifadelerine yer verdi. Soylu bu paylaşımıyla Boğaziçi Üniversitesinde yaşananlara dair gerçekleri çarpıtmaya çalışmıştı.

Kısıtlanan tweet, akışta içeriği görünmeyecek şekilde listeleniyor.

Twitter, kısıtladığı tweetin erişimde kalmasının kamu yararı olabileceğini belirtti. "Görüntüle" seçeneği ile tweetin nefret söyleminin yer aldığı içeriğine ulaşılabiliyor.

TWİTTER "4 LGBT SAPKINI" İFADESİNE YER VERDİĞİ ÖNCEKİ PAYLAŞIMI DA KISITLAMIŞTI

Twitter Süleyman Soylu'nun 30 Ocak günü paylaştığı "LGBT sapkını" ifadeleri geçen tweeti de kısıtlamıştı. O tweette de "Boğaziçi Üniversitesi’nde Kabe-i Muazzama’ya yapılan saygısızlığı gerçekleştiren 4 LGBT sapkını gözaltına alındı!" ifadeleri yer alıyordu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul Valiliği 16 ilçede 21 toplantı ve gösteri yürüyüşü alanı belirledi

SONRAKİ HABER

Ekmekçioğulları işçileri: Direnişimiz başka işçileri de cesaretlendiriyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa