02 Şubat 2021 10:43
Son Güncellenme Tarihi: 02 Şubat 2021 15:18

Kadıköy Kaymakamlığı, Boğaziçi eylemi öncesinde 7 gün eylem yasağı getirdi

Kadıköy Kaymakamlığı, ilçede 7 gün süreyle her türlü toplantı ve gösteri yürüyüşünün yasaklandığını duyurdu. Emek Barış ve Demokrasi Güçleri, saat 18'de Kadıköy'e eylem çağrısı yapmıştı .

Fotoğraf: Mürsel Ç.

Paylaş

Kadıköy Kaymakamlığı, ilçedeki tüm kapalı ve açık alanlarda 7 gün süreyle her türlü toplantı ve gösteri yürüyüşünün yasaklandığını duyurdu. İstanbul Emek Barış ve Demokrasi Güçleri, Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri için saat 18'de Kadıköy Rıhtım'a eylem çağrısı yapmıştı. 

Kadıköy Kaymakamlığı, ilçedeki tüm kapalı ve açık alanlarda her türlü toplantı ve gösteri yürüyüşünün 7 gün süreyle yasaklandığını duyurdu.

Kaymakamlıktan yapılan yazılı açıklamada, saat 18.00’de Kadıköy İskele Meydanı’nda toplanma çağrıları yapıldığı da belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bahse konu ilçemizde yapılmak istenilen toplanmaların, toplumun salgından korunması ve salgının yayılımının engellenmesi çalışmalarına olumsuz tesir edebileceği değerlendirilerek 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun 17. Maddesi ve 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 32/Ç Maddesine istinaden Kaymakamlığımızca idaremizde bulunan tüm kapalı ve açık alanlarda 7 gün süreyle her türlü toplantı ve gösteri yürüyüşü yasaklanmıştır."

AKP'NİN KAPALI SALONLARDAKİ KONGRELERİ DEVAM EDİYOR

Hükümeti eleştirmek üzere planlanan tüm açık hava ve kapalı salon etkinlikleri pandemi gerekçesiyle yasaklanırken AKP'nin il ve ilçe kongreleri kapalı salonlarda ve tıklım tıklım dolu halde yaopılmaya devam ediliyor. Dahası, dün gerçekleşen 4 il kongresine bağlanan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, koronavirüs salgınının yükselen seyrine ve başta Sağlık Bakanlığının uyarılarına uymayarak salonları tıklım tıklım dolduran parti üyelerine teşekkür etmişti.

159 ÖĞRENCİ GÖZALTINA ALINMIŞTI

Boğaziçine rektör atamasını kabul etmeyen Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, AKP'li kayyum rektör Melih Bulu'nun istifası, demokratik seçim yapılması ve gözaltına olan arkadaşlarının serbest bırakılması talebiyle dün 17.00’de eylem yapmak istedi. Eylem öncesi polisler öğrencilerin kampüsten çıkışına izin verilmedi, kampüs önünde toplanan öğrencilere müdahale etti. Çok sayıda öğrenci gözaltına alındı. Polisler akşam saatlerinde üniversitesine girerek yine öğrencilere müdahale etti ve çok sayıda kişiyi gözaltına aldı. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Şebnem Korur Fincancı, Erol Önderoğlu ve Ahmet Aziz Nesin'in davası ertelendi

SONRAKİ HABER

İşkenceci kocasını öldüren Melek İpek için müebbet istendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa