02 Şubat 2021 11:24

Boğaziçi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü: Arkadaşlarımızı serbest bırakın

Boğaziçi Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğrencileri gözaltına alınan arkadaşlarının serbest bırakılmasını ve Melih Bulu'nun istifa etmesini istedi.

Fotoğraf: Mürsel Ç.

Paylaş

Boğaziçi Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğrencileri üniversitelerinde yaşanan gelişmelerle ilgili açıklama yaptı.

Öğrenciler, “Boğaziçi Üniversitesine atanan kayyum Melih Bulu ile akademik özerkliğin ve demokrasinin ayaklar altına alınmıştır. Yaklaşık bir aydır sürdürdüğümüz barışçıl eylemlerimiz, okulumuz kulüplerinden bağımsız olarak düzenlenen bir sergiye gönderilmiş anonim bir eser sonrasında yaratılan algı ile arkadaşlarımızın darbedildiği, LGBTİ+ arkadaşlarımıza karşı nefret ve hedef göstermenin doruğa çıktığı olaylar silsilesi haline gelmiştir. 159 arkadaşımızın hukuksuzca gözaltına alındığı 1 Şubat 2021 akşamı Türkiye Cumhuriyeti tarihinde kara bir leke olarak yerini almıştır” dedi.

Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğrencileri açıklamada, “Yegâne istekleri demokrasi ve ifade özgürlüğü olan Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine yapılan hukuksuz ve antidemokratik uygulamalar sadece Türkiye’de değil dünya çapında gündem olmuş, öğrencilerin haksızlığa ve şiddete karşı duruşu bir emsal olmuştur. Boğaziçi Üniversitesinin hiçbir öğrencisinin medyada inandığı ve savunduğu değerler yüzünden sistematik olarak çirkince hedef gösterilmesini, gözaltına alınmasını, tutuklanmasını, şiddete uğramasını kabul etmiyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Öğrenciler talepleri şöyle sıraladı:

  1. Hukuksuzca tutuklanan ve gözaltına alınan tüm arkadaşlarımızın derhal serbest bırakılmalarını,
  2. Başta Melih Bulu olmak üzere tüm üniversitelerdeki kayyumların istifa etmesini ve rektörlerin üniversite bileşenlerince demokratik seçimlerle belirlenmesini, 
  3. Okulumuza uygulanan polis ablukasının derhal kaldırılmasını talep ediyoruz.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İlaçta zam kapıdayken SGK fırsatçılığı: Göz tansiyonu ilacı geri ödemeden çıkarıldı

SONRAKİ HABER

Myanmar’da gerilim büyüyor, kabinedeki 24 bakan ve yardımcıları da görevden alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa