02 Şubat 2021 17:01

Twitter askıya aldığı Hindistan'daki çiftçilere ait hesapları yeniden kullanıma açtı

​​​​​​​Twitter, Hindistan'da yeni tarım yasalarını protesto eden çiftçilerin daha önce askıya aldığı hesaplarını yeniden kullanıma açtı.

Arşiv | Büyük çiftçi yürüyüşünden kareler | Fotoğraflar: twitter.com/SFI_CEC

Paylaş

Twitter, Hindistan'da yeni tarım yasalarını protesto eden çiftçilerin liderlerine, aktivistlere ve haber dergilerine ait hesapları yeniden kullanıma açtı.

BBC'nin haberinde, Twitter'ın, Hint hükümetinin, "kamu güvenliği için tehdit oluşturduğu" gerekçesiyle yaptığı başvuru sonrası çiftçilerle ilgili hesapların askıya aldığı anımsatıldı. Çiftçilerin liderlerine, aktivistlere ve haber dergilerine ait söz konusu hesaplar yeniden kullanıma açıldı.

Twitter, 30 Ocak'ta 100 hesabı ve 150 paylaşımı engellemişti. Twitter'a girmeye çalışan kullanıcılar, "Hesabınız yasal talep doğrultusunda askıya alındı" notuyla karşılaşmıştı.

Hindistan'da eylülde tarım sektörüne serbestlik getiren 3 yasanın parlamentoda kabul edilmesinin ardından çiftçiler, yeni tarım yasalarının kazançlarını azaltacağını, aracı şirketlere daha fazla yetki tanıyacağını ve sonunda kendilerini topraksız bırakacağını belirterek eylemlere başlamıştı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

"Kapalı, kalabalık ve uzun süre kalınacak ortamlarda çift katlı maske kullanılmalı"

SONRAKİ HABER

Mahkeme, Rus muhalif Navalnıy'a hapis cezası verdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa