02 Şubat 2021 21:48
Son Güncellenme Tarihi: 03 Şubat 2021 02:20

Kadıköy'de gözaltına alınan ve haber alınamayan Hasan Doğan'a ulaşıldı

Kadıköy'de gözaltına alınan ve bir süredir haber alınamayan Gençlik Komiteleri üyesi Hasan Doğan’a avukatları ulaştı.

Fotoğraf: @komiteler'in Twitter paylaşımından alınmıştır.

Paylaş

Kadıköy'de Boğaziçi Üniversitesi ile dayanışma eyleminde gözaltına alınan Gençlik Komiteleri üyesi Hasan Doğan’dan 7 saat boyunca haber alınamadı. Hasan Doğan'ın daha sonra Kadıköy İskele Karakolu’nda olduğu öğrenildi.

Gençlik Komiteleri sosyal medya hesabından "YOLDAŞIMIZDAN HABER ALAMIYORUZ. Bugün Kadıköy’de gerçekleştirilen protestolar sırasında gözaltına alınan Hasan Doğan’dan avukatları ve biz haber alamıyoruz. Gözaltına alınan diğer öğrencilerden ayrıldığını ve sağlık kontrolüne götürülmediğini öğrendik. Paylaşalım" diyerek Hasan Doğan'ın nerede olduğuna dair bilgi alamadıklarını duyurdu.

February 2, 2021

jurnaltr.com'da yer alan bilgilere göre avukatlar, Hasan Doğan’ı en son Kadıköy Rıhtım Karakolu’nda gördüklerini belirtirken, Doğan’ın sağlık kontrolüne götürülmediğini, nerede olduğunu bilmediklerini söyledi. Doğan’ın Vatan Emniyet’e gitmesi gerektiğini belirten avukatlar, Hasan Doğan’ın şu an hiçbir karakolda olmadığını söyledi. Avukatlar, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde görevli olan polislerin kendilerine ‘‘Biz de Hasan’ın nerede olduğunu bilmiyoruz’’ dediklerini belirtti.

Gençlik Komiteleri gece saatlerinde yaptığı açıklamada Hasan Doğan'a ulaşıldığını duyurdu. 03.12'de yapılan duyuruda "HASAN’DAN DAYANIŞMAYLA HABER ALDIK! Saat 20:40’tan beri haber alamadığımız Hasan’a dayanışmamız sayesinde az önce ulaştık. Avukatımız, Hasan’la Kadıköy İskele Karakolu’nda görüşüyor. Bütün kamuoyuna direnen gençlerin yanında durduğu için teşekkür ederiz" denildi. (HABER MERKEZİ) 

ÖNCEKİ HABER

Sahi denizci neden yıpranmaz?

SONRAKİ HABER

Diyarbakırlı yurttaşlar: Geçinemiyoruz, ne yapacağımızı şaşırdık

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa