03 Şubat 2021 19:43

Menemen Belediyesi işçileri işbaşı yapmak istiyor

Menemen Belediyesinde, Meta-Su ve Menaş şirketlerinde çalışan yaklaşık 700 işçi şirket yetkileri Menemen Belediye Başkan Vekili AKP’li Aydın Pehlivan verilmediği için işbaşı yaptırılmadı.

Fotoğraf: Evrensel

Reklam

CHP’den istifa eden Menemen Belediyesi eski Başkanı Serdar Aksoy’un "zimmet ve irtikap" iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanmasının ardından AKP’ye geçen Menemen Belediyesinde, Meta-Su ve Menaş şirketlerinde çalışan yaklaşık 700 işçi işbaşı yapamadı. AKP’li Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, “Şirketlerin devrini CHP’den istedik ama vermediler. Zaten şu an sözleşmemiz dolmuş durumda artık buranın çalışanı değilsiniz” dedi. İşçiler yaptıkları eylemle işbaşı yapmak istediklerini vurguladı.

Menemen Belediyesinde, Meta-Su ve Menaş şirketlerinde çalışan yaklaşık 700 işçi Belediye-İş Sendikası belediye önünde toplanarak basın açıklaması yaptı. Açıklamaya CHP Meclis Üyesi ve Şirket Yöneticisi Deniz Karakurt, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat da katıldı. CHP Meclis Üyesi ve Şirket Yöneticisi Deniz Karakurt, “İki gündür buradayız, bir genelge çıkartıldı ve o genelgeye göre belediyelerin yetkileri artık meclistedir. Yetkileri vermek istemedim çünkü işçilerimizin kapı önüne konmasını istemedik. İkinci gündeyiz, işçilerimizi yine kabul edilmediler. Bu bir zorbalıktır” diye konuştu.  

"ÇÖZÜM ÜRETİN"

Belediye-İş Sendikası Meta-Su Baştemsilcisi Erdal Kutlu da CHP’nin bir çözüm üretmesini istediklerini dile getirerek, “Sabaha kadar burada konuşsak bir sonuca varamayız. Bir çözüm üretin, iletişim kurun. Teşekkür ederiz ama sizin içeride bunun siyasi boyutunu çözmeniz gerekiyor, burada nara atarak olmaz. Sizden ricamız bu işi bir an önce çözün” dedi.  

CHP İl Başkanı Deniz Yücel de “Aydın Pehlivan belediye meclis kararıyla seçilen Deniz Karakurt’un işini bırakması için işçilerin ekmeğiyle oynuyor. Belediye işçilerinin belediye binalarına alınmaması suçtur. İşçi kardeşlerimizin hakkını savunmaya devam edeceğiz. İşçilere söz veriyorum insanların ekmeğiyle oynayarak diz çöktürme çabasına asla izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

CHP İzmir Milletvekili Mahit Polat ise “Tombaladan çıkar gibi ikinci günden işçinin aşıyla oynamak kimsenin hakkı değil. Eğer bu zihniyete izin verirsek tıpkı Aliağa’daki gibi işçi kıyımıyla karşılaşırız. Onlar hukukun arkasından dolanarak Menemen halkının iradesini yok sayıyorlar. O tombala başkana izin veremeyeceğiz” dedi.   

"EVİMİZE EKMEK GÖTÜRMEK İSTİYORUZ"

Bir işçi de “Biz sadece buradan evimize ekmek götürmek istiyoruz. Siz aranızda ne yapıyorsanız yapın. Ben iki aydır kiramı veremiyorum, iki çocuğum var bakmam gereken. Siz burada tartışıyorsunuz biz mağdur oluyoruz. İl başkanı konuşurken dedi ki kimse işsiz kalmayacak. Böyle bir durumda siz bunun önlemini alıyor musunuz, çözümünüz nedir? Sizden isteğimiz buradan çözüm üreterek gitmeniz” dedi. İşçiler işbaşı yapana kadar bekleyeceklerini söyledi. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam