04 Şubat 2021 08:55

Boğaziçi öğrencisinden Erdoğan'a yanıt: Evet öğrenciyim, evet talebeyim

Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi, "Siz öğrenci misiniz, siz talebe misiniz, yoksa siz rektörün odasını basmaya kalkışan terörist misiniz" diye soran Erdoğan'a yanıt verdi: Öğrenciyim, talebeyim.

Ekran görüntüsü, '@sscander17' adlı Twitter kullanıcısının paylaştığı videodan alınmıştır.

Paylaş

Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi, sosyal medya hesabından paylaştığı videoyla "Siz öğrenci misiniz, siz talebe misiniz, yoksa siz rektörün odasını basmaya kalkışan, orayı işgale kalkışan terörist misiniz" diye soran Erdoğan'a yanıt verdi: Öğrenciyim, talebeyim…

Twitter'da "@sscander17" adlı hesabın sahibi olan Boğaziçi Üniversitesi öğrencisinin "Recep Tayyip Erdoğan bizlere birkaç soru sormuş, cevaplamazsak ayıp olur. Gelin hep birlikte cevaplayalım" sözleriyle başladığı videoda Erdoğan'ın soruları teker teker yanıtlandı.

"BENİ KİMSE ATAMADI, SEÇİLEREK BU OKULA GİRDİM"

Erdoğan'ın "Siz öğrenci misiniz" sorusuna kimliğini göstererek yanıt veren öğrenci, "Evet, Boğaziçi Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencisiyim. Ve bu okula kimse beni atamadı, senelerce çalıştıktan sonra yapılan sınavda arkadaşlarım arasından seçilerek bu okula girdim" dedi.

"EĞER BAŞIMIZA REKTÖR ATAMAZSANIZ HOCALARIMIZDAN İLİM TALEP EDEBİLİRİZ"

Erdoğan'ın "Siz talebe misiniz" sorusuna ise nor defterlerini gösterek yanıt veren öğrenci, "Evet talebeyim ve bunlar da defterlerim. Eğer bizi ve hocalarımızı rahat bırakır, başımıza rektör atamazsanız hocalarımızdan ilim talep edebiliriz" ifadelerini kullandı.

"EYLEMİMİZ BARIŞÇIL VE TERÖRİST DEĞİLİZ"

Erdoğan'ın "Yoksa siz rektörün odasını basmaya kalkışan, orayı işgale kalkışan terörist misiniz" sorusuna ise öğrencinin yanıtı videolu oldu:

"O gece gerçekten rektörlük binasını işgal mi ettik yoksa saat 9'a kadar soğukta aç bir şekilde Melih Bulu'nun tutuklanan öğrenciler hakkında bir açıklama yapmasını mı bekledik, hep birlikte izleyip görelim:

(Rektörlük önünde öğrenciler tarafından yapılan açıklamadan) 'Arkadaşlar eylemimiz barışçıldır. Melih Bulu'nun aşağıya öğrencilerin yanına gelip bir açıklama yapmasını bekliyoruz. Taleplerimiz şunlar: Melih Bulu, hiçbir öğrencinin gözaltına alınmayacağına dair verdiği sözü tutmadığı için özür dilemeli ve istifa etmelidir.'

O gece polis saldırana kadar öğrenciler bu şekilde bekliyordu. Polis öğrencileri çembere aldı ve 51 kişiyi gözaltına aldı. Görüldüğü üzere eylemimiz barışçıl ve terörist değiliz."

"ÜNİVERSİTENİN REKTÖRÜNÜ ÜNİVERSİTENİN KENDİSİNİN SEÇMESİNE İZİN VERİN"

Öğrenci devamında Erdoğan'ın "Biz ülkemizin gerçek manada milli ve manevi değerlere sahip gençleri olarak kabul etmiyoruz" sözlerine şu yanıtı verdi:

"Bizler bu ülkenin bilimine, teknolojisine katkıda bulunan, bulunmak isteyen gençleriyiz. Ancak başımıza bir rektör atayıp daha sonrasında bunu barışçıl bir şekilde protesto eden arkadaşlarımızı darbederek gözaltına alıp, tutuklayıp, sonrasında televizyondan bizi bu ülkenin gençleri olarak kabul etmediğinizi açıklarsanız; bizler bizi kabul eden başka ülkelere gidip o ülkelerin bilim ve teknolojisine katkıda bulunmak durumunda kalırız. Bundan dolayı sizden talebimiz öncelikle gözaltına alınan tutuklanan arkadaşlarımızın derhal serbest bırakılması, sonrasında üniversitelerde rektör seçimlerinin geri getirilmesidir. Üniversitenin rektörünü üniversitenin kendisinin seçmesine izin verin. Teşekkürler." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kadıköy'deki Boğaziçi'ne destek eyleminde gözaltına alınan 2 öğrenci tutuklandı

SONRAKİ HABER

HDP'nin Dersim'de yapmak istediği açlık grevi açıklamasına yine engelleme

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa