04 Şubat 2021 14:43

Birleşik Mücadele Güçlerinin açıklamasında polis çok sayıda kişiyi gözaltına aldı

Birleşik Mücadele Güçlerinin kuruluşunu deklare etmek için Kadıköy’de yapmak istediği açıklamaya engel olan polis çok sayıda kişiyi darbederek gözaltına aldı.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Birleşik Mücadele Güçleri’nin, kuruluşunu deklare etmek için Kadıköy rıhtımda yapacakları açıklamaya polis engel oldu, çok sayıda kişiyi darbederek gözaltına aldı. Yüzlerce polis rıhtıma çıkan tüm yolları kapatılırken, açıklamanın yapılacağı alan ise bariyerler ile ablukaya alındı. Polis helikopterlerinin devriye gezdiği alanda çok sayıda TOMA da hazır bekletildi.

Ablukaya rağmen Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadıköy İlçe Örgütü binası önünde bir araya gelen Birleşik Mücadele Güçleri temsilcileri ile yüzlerce kişi, rıhtıma doğru yürüyüşe geçti. “Baskılar bizi yıldıramaz”, “Faşizme karşı omuz omuza” ve “Yaşasın birleşik mücadelemiz” sloganları eşliğinde yürüyen kitlenin önü polisler tarafından kesildi. Buna rağmen yürüyüşe geçen kitleye polisler müdahale etti.

Polisler, birçok noktada kitleyi bariyerlerle ablukaya alarak, birçok kişiyi gözaltına aldı. Müdahale esnasında HDP’li vekiller Gülistan Kılıç Koçyiğit, Nuran İmir, Dilan Dirayet Taşdemir, Kemal Bülbül, Dilşat Canbaz ve Musa Piroğlu da polisin darbına maruz kaldı.

Polisin engellemesi sırasında Mezopotamya Ajansı (MA) muhabiri Rojin Altay, Özgür Gelecek muhabiri Taylan Öztaş ve siyasetçilerin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı. Haber takibi yapan çok sayıda gazeteci de sık sık polisler tarafından engellendi

Gözaltılara tepki gösteren HDP Muş Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, "Teşhir ediyorum. Güpe gündüz Kadıköy'ün orta yerinde insanları işkence ile gözaltına alıyorlar. Herkesi hedef haline getiriyorlar ve tartaklayarak gözaltına alıyorlar" ifadelerini kullandı. HDP İstanbul Milletvekili Dilşat Canbaz Kaya, "utanç ülkesi" sözleriyle müdahale tepki gösterdi. Kaya, Emniyet Müdürü'nün dirseği ile göğsüne ve yüzüne vurduğunu söyledi. HDP Milletvekili Musa Piroğlu, "Bu bir zulümdür" diyerek, polis ablukasını ve gözaltını anını işaret etti. Piroğlu, "Bu ülkede asıl teröristin kim olduğu bu tablodur. Zalimsiniz" dedi.

Gözaltı aracına bindirilen HDP Şırnak Milletvekili Nuran İmir ise, "Bir milletvekilini gözaltına alıyorlar, görün. Alın götürün, gücünüz yetiyorsa vurun, bitirin bizi" tepkisinde bulundu.

DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz de, gençlerin darp edilmesi ve gözaltına alınmasına, “Bu kadarsınız işte. Kimin ne olduğunu bugün de apaçık gösterdiniz" dedi. Bunun üzerine polisler Aydeniz’in üzerine yürüyerek, gözaltına almaya çalıştı. Duruma tepki gösteren milletvekilleri ve yurttaşlar, "Parti başkanı alamazsınız" diyerek, Aydeniz'in gözaltına alınmasına karşı çıktı.  

ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü, sosyal medya hesabından paylaştığı görüntülerle gözaltı aracında olduğunu duyurdu. Tümüklü, "Nazilerin aracından bildiriyorum. Faşizme karşı birlikteliğimiz sürecek. Biz kazanacağız" mesajı verdi.

Gözaltına alınan en az 49 kişi, sağlık kontrolünün ardından İl Emniyet Müdürlüğüne götürülecek. Eyüp Devlet Hastanesine götürülen kişilerin sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Vatan’da bulunan İstanbul İl Emniyet Müdürlüğüne götürüleceği öğrenildi. (MA)

ÖNCEKİ HABER

Türkiye'de son 24 saatte 113 kişi Kovid-19 nedeniyle yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Twitter, Devlet Bahçeli'nin nefret suçu işleyen paylaşımını kısıtladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa